fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAMențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din...

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și grai străbun” de la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

În 24 și 25 noiembrie 2023 Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva a fost oaspete în cadrul manifestării culturale găzduite de Liceul de Arte „Ion Vidu” din Timișoara. Ocazia a fost prilejuită de cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și grai străbun”, eveniment anual organizat de Liceul  de Arte „Ion Vidu” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Ca în fiecare an, între zecile de elevi participanți, prestația elevilor de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva a fost  apreciată de juriu.  Eleva  Cigmăian Miruna din clasa a XI-a Muzică, de la clasa de  canto muzică tradițională a doamnei profesoare Bianca Iacoboni Zeiconi, a obținut o bine meritată Mențiune.

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni:

  • Solişti vocali și soliști instrumentişti
  •  Ansambluri de dansuri populare
  •  Ansambluri de dansuri populare

Miruna a concurat la secțiunea soliști vocali, la care anul acesta au fost înscriși 99 de elevi din județele Timiș, Caraș – Severin, Arad și Hunedoara. Dintre aceștia, 71 de elevi au fost selectați pentru a susține proba finală pe scena sălii „Mihai Perian”, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Timișul – tineret, condusă de prof. Nicolae Baniciu.

Rezultatul frumos obținut de Miruna împreună cu profesoara ei onorează Liceul de Arte „Sigismund Toduță” și ilustrează încununarea talentului, a muncii, a tenacității individuale,  a  parteneriatului de succes între maestru și discipol, precum și importanța susținerii colective din partea familiei, colegilor și comunității.

Le dorim, elevei Cigmăian Miruna și profesoarei Bianca Iacoboni Zeiconi, dar și tuturor elevilor liceului nostru mult succes și rezultate care să le aducă bucurie și să îi motiveze în a persevera să-și urmeze visele  frumoase.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel