fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJA noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe...

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Publicat în

spot_img
spot_img

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Sub bagheta dirijorului Cornel Groza, vor colinda soprana Diana Țugui, tenorul Tony Bardon, baritonul Cristian Hodrea, Corul Cappella Transylvanica și Orchestra Academică Transilvană în colaborare cu Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”. Pe scenă va urca, la fel ca în fiecare an, Corul de copii Junior VIP al Liceului de muzică „Sigismund Toduță” și al Operei Naționale Române din Cluj, condus de dirijoarea Anca-Mona Mariaș.

„În prag de Sărbători, suntem încântați să susținem cea de-a noua ediție a concertului caritabil de Crăciun, un eveniment care a captat inimile publicului și a devenit tradiție în urbea noastră. Sper ca toți iubitorii de muzică și pe cei dornici să aducă bucurie în viețile celor aflați în dificultate să ni se alăture în această seară specială, pentru a ne bucura împreună de tradițiile profund înrădăcinate în sufletele tuturor românilor, în cadrul celui mai festiv eveniment al Crăciunului”, îndeamnă dirijorul Cornel Groza.

Cele 14 colinde din program, minuțios prelucrate și orchestrate de compozitorul Cristian Bence- Muk, sunt: „Aseară pe înserat”, „Colo sus pe lângă lună”, „În oraşul Vifleem”, „Noi în seara de Crăciun”, „Astăzi S-a născut Hristos”, „Iată vin colindători”, „Scoală gazdă din pătuț”, „Noi umblăm să colindăm”, „Steaua sus răsare”, „Nouă azi ne-a răsărit”, „Din an în an”, „Mărire-ntru cei de sus” (primă audiție), „Sus la poarta raiului”, „Moș Crăciun”.

Compusă special pentru concertul din acest an, colinda „Mărire-ntru cei de sus” (din culegerea „Melodien der Rümanischen Colinde”, realizată de Béla Bartók) este colinda cu numărul 28 în seria de prelucrări vocal-simfonice care au fost realizate de-a lungul anilor pentru acest eveniment.

„Este o colindă veselă și antrenantă, iar prelucrarea a încercat să potențeze la maximum bucuria Crăciunului, cea mai iubită dintre sărbătorile creștine de peste an, bucuria pură și deplină a prezenței lui Dumnezeu alături de oameni sub chipul senin și luminos al unui copilaș”, spune compozitorul Cristian Bence-Muk, conf. univ. dr. și decan al Facultății Teoretice din cadrul Academiei de muzică „Gheorghe Dima”.

Amfitrionul evenimentului va fi Marius Constantinescu, jurnalist și prezentator al emisiunii „Ediție limitată” de la TVR 2. Fondurile adunate din vânzarea biletelor se vor dona și anul acesta Asociației „Christiana” Cluj, care acordă asistență medicală și educativă pentru peste 300 de copii orfani sau proveniți din familii dezorganizate.

Biletele pentru concert pot fi cumpărate doar online, de pe iabilet.ro și din rețeaua iabilet.ro. Prețurile biletelor sunt: 60 de lei pentru adulți, 40 de lei pentru studenți și adolescenți cu vârste între 14 și 18 ani, și 20 lei pentru copii cu vârste între 6 și 14 ani. Copiii de 1-5 ani vor avea acces gratuit la spectacol, în condițiile în care vor fi ținuți în brațe de părinți.

Parteneri: AMM Design, Clubul Rotary Cetățuie, Contact Tire, Eurospeed, Eurospeed DTC Spedition, GTO piese de schimb, GiTi, Master Truck Service, Florăria Magnolia, Moldovan Carmangerie.

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Cluj, Via TV, Actual de Cluj, ClujLife, Clujul Cultural, Cluj Today, Transylvania Today.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.