fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăEDITORIALEDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Publicat în

spot_img
spot_img

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”. Mesajele ce “transpiră abundent” a “patriotism claxonat” inundă spațiul public, Internetul, canalele media, telefoanele mobile și tot ce se poate.

Toți “cinstesc” patria prin discursuri provenite din adevărate “tornade de sentimente” de patriotism (interioare dar exteriorizate de “binecuvântata” emoţie electorală) în timp ce realitatea este de-a dreptul biblică, pentru că, în fapt, România a ajuns o maică îndurerată a unui neam ce urmează a fi răstignit de farisei și trădători. La fel ca și Maica Sfântă, România plânge azi, în ziua sărbătorii sale, nu doar pentru iminenta moarte a odraslei sale mult iubite (neamul românesc), ci plânge și pentru starea dureroasă în care păcatul a adus firea umană.

Neamul nostru românesc se află, de fapt, pe drumul Golgotei. Mai are puțin și va fi răstignit și străpuns de lăncile ocupanților străini, îndemnați avid de conaționali fariseici. Și atunci, ce poți ura unui astfel de neam, în zi de mare sărbătoare, decât să își păstreze credința și speranța învierii?

Să trăim deci cu încredințarea că vor trece cumva și aceste câteva zile de incredibil chin, pe cruce, se vor zgudui Carpații de vuietul catapetesmelor crăpate, iar rău-făcătorii de neam se vor căi, în final, pentru păcatele lor sau se vor spânzura sub greutatea proceselor de conștiință.

Milioanele de “apostoli” români exilați cu teribila misiune a propovăduirii credinței ortodoxe în lumea largă vor primi, în acest dramatic fel, recunoașterea mult meritată. Iată un nou argument, născut din suferință, pentru a ne numi neam cu biserică apostolică. Greu de prezis câți dintre “apostolii” noștri se vor mai putea întoarce acasă, căci blestemul lui Decebal, atât de bine intuit de luceafărul literaturii noastre (Mihai Eminescu), abia atunci va căpăta tălmăcirea ireversibilă a timpului:

“Mergeți! mergeți! pământ străin primească
Oaselor voastre pace să li dea,
Lăsați părinții și copiii voștri
Să doarmă duși n-al Daciei pământ,
Și, pustiiți și-mprastiati prin lume,
Purtați cu greu blestemul ce-l port eu” ..

Asadar, românii, de Ziua lor Națională ar trebui să țină minte măcar atât: patriotismul nedisimulat nu ascultă de istorie, ci crează istorie. Patriotismul autentic este paşaportul cel mai de preţ pe care îl putem da copiilor şi nepoţilor noştri, fiind totodată singura cale de ieşire a ţării dintr-un timp istoric imbecil, ca cel pe care îl trăim astăzi.

Sursa imaginii: https://www.botosaninews.ro/474465/social/imagine-emotionanta-surprinsa-in-timpul-protestelor-de-la-botosani-o-batrana-cu-ochii-in-lacrimi-flutura-steagul-romaniei-la-geam/

Mihai Talpoș

https://talpos.ro/ Mihai Talpoș este antreprenor cu un profil pluridisciplinar, atât ca background educațional (absolvent de studii economice, psihologice și inginerești), cât și ca experiență profesională (manager de ONG-uri, bancher, cadru universitar, IT-ist și antreprenor).

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

Shakespeare, cheie de dezlegare a “enigmelor” politicii românești

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a declarat săptămâna aceasta că premierul Ciolacu ar fi mers la el în birou să-i propună să candideze la Președinția României. La scurt timp după aceea, într-o ieșire demnă de o prezență pe covorul roșu, în cadrul unei gale de premiere a celor mai buni actori de tragi-comedie, Marcel Ciolacu a infirmat categoric afirmațiile înaltului oficial NATO, ridiculizându-l pe bietul președinte de o noapte al României