fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘLANSARE DE CARTE LA MUZEUL DE MINERALOGIE DIN BAIA MARE: ”BIOMINERALOGIE GEOLOGICĂ...

LANSARE DE CARTE LA MUZEUL DE MINERALOGIE DIN BAIA MARE: ”BIOMINERALOGIE GEOLOGICĂ ȘI MEDICALĂ”

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, vă invită la lansarea cărții ”Biomineralogie geologică și medicală”, avându-i ca autori pe Ion Petreuș și Tudor Petreuș.

Cartea reprezintă un inovator studiu interdisciplinar realizat de doi profesori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, care au abordat mecanismele de formare a mineralelor, prin procese organice atât din punct de vedere al geologiei și cristalografiei, cât și din cel al biologiei și medicinei.

Evenimentul se desfășoară miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 12:30, la sediul Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, bulevardul Traian, numărul 8.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel