fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJCastelul Bánffy din Răscruci poate fi vizitat virtual

Castelul Bánffy din Răscruci poate fi vizitat virtual

Publicat în

spot_img
spot_img

Castelul Bánffy din Răscruci, judeţul Cluj, poate fi vizitat virtual, după ample lucrări de restaurare desfăşurate cu fonduri europene.

”Astfel, iubitorii de istorie şi de frumos, dar nu numai, pot admira această perlă arhitecturală în splendoara sa, accesând link-ul https://mpembed.com/show/?m=YjYgxUAHKyu&mpu=1703 sau site-ul forului administrativ judeţean, secţiunea „Proiecte europene” – Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a Ansamblului Monument Istoric Castel Bánffy, Răscruci. Obiectivul turistic din judeţul Cluj şi-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât şi al altor trei imobile care au destinaţia de clădiri conexe”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Consiliul Judeţean Cluj.

Castelul oferă vizitatorilor o incursiune în timp, putând fi remarcată o largă paletă de componente artistice – tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn şi lemn pictat, mobilierul, şemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripţiile care fac din acesta un important punct de reper pe harta turismului transilvănean.

De asemenea, o atracţie aparte este reprezentată şi de parcul castelului, care cuprinde lacul cu ponton din lemn, fântâna arteziană, dar şi un generos spaţiu verde.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.