fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREDigitalizarea nu e doar o poveste | Cluj IT Cluster a sprijinit,...

Digitalizarea nu e doar o poveste | Cluj IT Cluster a sprijinit, gratuit, câteva zeci de IMM-uri să se digitalizeze

Publicat în

spot_img
spot_img

Cluj IT Cluster, cea mai mare și reprezentativă asociație de profil din România, anunță finalizarea cu succes a proiectului DigiSkills (InFORMAT 4.0), prin intermediul căruia a sprijinit în mod direct 11 IMM-uri în procesul de digitalizare, scrie platforma de specialitate DIGITALIO.

La nivelul întregului proiect au fost, însă, 35 de IMM-uri care au primit sprijin personalizat, în conformitate cu specificul fiecăreia, prin intermediul unei platforme digitale. Această platformă a fost pusă la dispoziție gratuit IMM-urilor, având integrate module dedicate de auditare a maturității digitale și a potențialului de digitalizare, dar și module e-learning pentru digitalizarea formării la locul de muncă și crearea sau îmbunătățirea competențelor digitale.

De altfel, proiectul „inFORMAT 4.0” și-a propus îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini digitale pentru angajații IMM-urilor din regiunile Nord Vest, Centru și Vest, facilitând adaptarea la noile procese tehnologice și ocuparea în sectoare cu potențial de creștere economică. La nivelul tuturor celor trei parteneri în proiect, au fost identificate și selectate 35 de Întreprinderi Mici și Mijlocii care își desfășoară activitatea într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv, nu mai puțin de 329 salariați din IMM-uri IT și non-IT beneficiind de cursuri în domeniul digital.

“România continuă să sufere la capitolul digitalizare în toate clasamentele europene. Clasamentele contează mai puțin, ceea ce e important și îngrijorător este faptul că pierdem oportunități de dezvoltare și nu reușim să câștigăm în competitivitate, mai ales atunci când vorbim despre IMM-uri. Proiectul inFormat 4.0 a adus mai aproape de acestea oportunități concrete și pași pe care i-au putut face fie pentru a-și perfecționa angajații în anumite competențe digitale, fie în a-și planifica pe baze reale programele de instruire. Proiectele de acest gen au menirea de schimba lucrurile în bine, iar Cluj IT și partenerii săi și-au asumat această misiune atât individual cât și ca expresie a unui parteneriat durabil.” a declarat Andrei Kelemen, CEO Cluj IT Cluster.

Proiectul s-a derulat în perioada Octombrie 2022 – Decembrie 2023, iar CLUJ IT Cluster, alături de compania de consultanță Business Saga, a făcut parte dintr-un consorțiu condus de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud (CCIBN). 

Articolul integral poate fi citit AICI

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Ce este Coaliția TechNation România (Romanian Green Digital Coalition), inițiativa prin care Cluj IT Cluster își propune să intensifice eforturile în transformarea digitală și...

Cluj IT Cluster a adus în atenția publicului prezent la Cluj Innovation Days și inițiativa numită Coaliția TechNation România (Romanian Green Digital Coalition), ca un rezultat direct al proiectului GreenBuild, prin care își propune să continue și să întărească eforturile în ceea ce privește transformarea digitală și verde a economiei românești.

Cluj Innovation Days 2024 | O conferință dedicată sustenabilității și securității

La fel ca la edițiile anterioare, conferința aduce în fața publicului o serie întreagă de vorbitori de înaltă ținută, lucrările urmând a se desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 21 și 22 martie a.c., în două locații distincte din Cluj-Napoca.

Spotlight Heritage Timișoara NFT’s – o modalitate unică de apreciere și conservare a patrimoniului cultural al Timișoarei în lumea digitală

În 2023, anul în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii, Universitatea Politehnica Timișoara, prin proiectul Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, a integrat tehnologia NFT (non-fungible tokens) în cultura digitală pentru a oferi o perspectivă digitală și unică asupra patrimoniului cultural și istoric al orașului.