fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEHARMADIK ADVENTI ÜZENET

HARMADIK ADVENTI ÜZENET

Publicat în

spot_img
spot_img

A látszat meg ne csaljon bennünket! Erre figyelmeztet Advent ünnepe. Érvényes ez a figyelmeztetés pozitív és negatív irányba egyaránt. Könnyen elbódulunk a karácsonyra készülés hangulatától, eltévedhetünk az ajándékkeresés útvesztôiben, elveszíthetjük a józan ítélôképességünket látva a nagy csillogást az üzletekben, ragyogást az utcákon. Megtéveszthet a jóléti társadalom sok-sok csábítása, ami eltereli a figyelmet az ünnep lényegérôl; megszületett a Megváltó, aki felnövekedve életét adta értünk a kereszten, hogy feltámadása zálogaként örök üdvösséget nyerhessünk. Ennek a fonákja szintén becsapós, mert ha jól megnézzük a világ állapotát, látunk benne nagyon sok fájdalmat, keserûséget és szenvedést. A világ egyre több pontján robbannak ki háborúk, a feszültségek pedig egyre nônek. Botránkozást okoz, hogy azok közül sem mindenki tölti be a küldetését, akikre pedig Isten nagy feladatokat bízott.

Egyházi és világi vezetôink nem mindig járnak elôl jó példával. Hová fog mindez vezetni? – Nyugodtan válaszoljuk erre a kérdésre, hogy oda, ahová Isten akarja. Hiszen minden tôle függ ezen a világon és a másvilágon. Az elsô Advent angyali üzenete errôl szólt: “Istennek semmi sem lehetetlen.” (Lukács 1,37) Azonban ízlelgessük és mondjuk el fordítva is: “Istennek minden lehetséges”! Az is, amit mi el sem tudunk képzelni. Így tekintsünk a saját életünkre! Így készüljünk Karácsony ünnepére és így lássuk a látszat színét és fonákját! A mindenható Isten a mi szeretô, mennyei, édes Atyánk, aki mindennel el akar halmozni bennünket, ha hiszünk benne. Még a Fiát is elküldte értünk, hogy bebizonyítsa, mennyire szeret bennünket. Szentlelke által pedig a minden lehetôségek világába kíván bennünket eljuttatni. Ne legyünk már annyira hálátlanok, hogy nem viszonozzuk ezt a szeretetet! Vagy legalábbis ne engedjük elhitetni magunkat a látszat által!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, 2023. december 17., Manhattan

Árpád Drótos

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

ELEDELÜNK

A samáriai asszonyról szóló történetben azt olvassuk, hogy miután ez a rossz nô újjászületett és megtért a Jézus Krisztussal való találkozás hatására, visszatért a városába és hírül adta mindenkinek, hogy mi ment végbe vele.