fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATELucrările la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Brașov au fost...

Lucrările la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Brașov au fost finalizate, după o investiție de peste 10 milioane de lei din fonduri europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 10 milioane de lei din fonduri europene, au fost cheltuite pentru dotarea Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Brașov. Consiliul Judeţean Braşov a încheiat cu succes implementarea proiectului destinat modernizării dotărilor de care beneficiază Ambulatoriul acestui spital.

Sub titulatura „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”, autoritatea publică judeţeană a accesat în anul 2018 10.572.694,23 lei în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, valoarea finanțării nerambursabile contractate fiind de 10.361.240,34 lei. Cu aceste fonduri au fost achiziționate 57 de tipuri de echipamente medicale de specialitate, însemnând 103 de aparate, precum și 22 seturi de mobilier medical cu ajutorul cărora sunt asigurate cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea unui act medical de calitate în Ambulatoriul spitalului.

Prin intermediul fondurilor nerambursabile contractate a fost modernizată secția de imagistică, fiind achiziţionate un computer tomograf și un echipament de RX grafie și scopie digitală. Pentru respectarea normelor în vigoare, cât și pentru confortul pacienților, spațiul în care sunt amplasate cele două echipamente a fost reamenajat și modernizat din fondurile proprii ale spitalului.

Conform prevederilor inițiale ale cererii de finanțarea proiectului, au fost achiziționate și dotări de ultimă generație pentru recuperarea neuromotorie și acvatică, un ecograf musculoscheletal, precum și diverse echipamente necesare examinării pacienților care se prezintă în ambulatoriu.

După finalizarea procedurilor de achiziție au fost înregistrate o serie de economii, astfel că autoritatea județeană a solicitat finanțatorului suplimentarea listei de echipamente din proiect. Achiziţiile adiționale au vizat, în principal, dotarea laboratorului spitalului (microscop, hotă microbiologică, autoclav, sisteme centrifugare probe, analizoare etc).

Beneficiul major al implementării acestui proiect îl reprezintă diagnosticarea bolilor neurologice în stadiu incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor.

„În urma implementării acestui proiect, putem spune pe bună dreptate că am dotat şi echipat Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov la standarde europene. Nu ne oprim aici în ceea ce priveşte acest spital, al cărui sediu central urmează să-l reabilităm şi să-l modernizăm în perioada următoare. Anul 2023 a fost unul foarte bun pe componenta de sănătate, având în vedere că am dus la bun sfârşit proiectele POR destinate achiziţiei de aparatură de ultimă generaţie şi mobilier pentru unităţile medicale din subordinea noastră şi am dat startul proiectelor PNRR adresate modernizării infrastructurii spitaliceşti. Domeniul sanitar pe care îl gestionăm la nivel judeţean a fost şi rămâne permanent în atenţia noastră, suntem consecvenţi şi vrem să asigurăm cele mai bune condiţii de tratament şi vindecare a pacienţilor care se adresează celor cinci spitale clinice din judeţul Braşov”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel