fbpx
spot_img
19.2 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘCentura Timișoara Vest prinde contur | A fost emis acordul de mediu,...

Centura Timișoara Vest prinde contur | A fost emis acordul de mediu, iar licitația va fi lansată luna viitoare

Publicat în

spot_img
spot_img

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Timiș a emis acordul de mediu pentru Varianta de Ocolire Timișoara Vest, al cărei traseu traversează Timișoara, Sânmihaiu Român și Săcălaz. Drumul va avea aproape 14 kilometri. Obiectivul este realizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA.

„Prin proiect se propune realizarea unei variante ocolitoare a Municipiului Timișoara prin partea de vest, cu două benzi/sens și o lungime totală de 13,906 km. Proiectul a parcurs procedura de evaluare a impactului asupra mediului, se desfășoară preponderent în terenuri agricole și zone industriale sau comerciale, traversând totodată și Râul Bega. Realizarea proiectului nu va afecta terenuri naturale cu valoare ecologică ridicată sau zone cu areale naturale ce pot reprezenta habitat pentru diverse specii”, anunță reprezentanții APM Timiș.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Șase luni vor fi alocate pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Șoseaua de aproximativ 14 kilometri va traversa Timișoara, Săcălaz și Utvin (Sânmihaiu Român). De-a lungul ei sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecția cu DN 69 (Timișoara – Arad) și centura de ocolire Timișoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timișoara – Cenad), cu DN 59A (Timișoara – Jimbolia) și cu Timișoara printr-un drum de legătură. De asemenea, va avea nouă poduri și pasaje.

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a orașului din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud, acum în construcție), ce va înconjura orașul prin vest, rezultând astfel închiderea inelului de centură a municipiului Timișoara.

Ioana Pop

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, un succes din toate punctele de vedere

Nouă speakeri de talie mondială, experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu au urcat vineri, 17 mai 2024, pe scena cinematografului Timiș pentru a prezenta perspectivele proprii și a explora impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor