fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSenatul a respins definitiv proiectele privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Senatul a respins definitiv proiectele privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Publicat în

spot_img
spot_img

Plenul Senatului, reunit în regim de urgenţă, după votul de joi din Camera Deputaţilor, a respins definitiv cele trei proiecte de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, depuse de doi parlamentari din grupul UDMR. Şedinţa a avut loc în sistem hibrid. După votul din Senat, proiectele merg la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Propunerea legislativă privind statutul de autonomie a ţinutului secuiesc a fost respinsă cu 104 voturi pentru şi opt voturi împotrivă, iar proiectul de act normativ privind statutul autonomiei culturale a comunităţii maghiare din România, cu 101 voturi pentru şi opt împotrivă.

Legea cadru privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale a fost respinsă cu 102 voturi pentru şi opt contra.

Joi, Plenul Camerei Deputaţilor a respins, într-o şedinţă de plen în regim hibrid, toate cele trei iniţiative legislative ale UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia culturală a comunităţii maghiare din România, depuse de UDMR. Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR, a cerut în plen, după vot, ca preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, să convoace de urgenţă Senatul şi vineri să respingă definitiv aceste propuneri.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel