fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEÉVVÉGI SZÁMADÁS

ÉVVÉGI SZÁMADÁS

Publicat în

spot_img
spot_img

Furcsa nyugtalanság lesz úrrá az emberen az év utolsó napjaiban. Válaszra váró kérdések vetôdnek fel azzal kapcsolatban, hogy mit csináltunk jól vagy mit tettünk rosszúl az elmúlt esztendôben? Nem ez volt-e az utolsó éve az életünknek? Milyen mérleggel zárjuk a mögöttünk hagyott 365 napot? Hacsak magunknak kellene felelnünk a feltett kérdésekre, talán kimenthetnénk magunkat valahogy, azonban az örökkévaló Isten hozzánk intézett kérdéseire is felelnünk kell. Elôtte nem beszélhetünk mellé, nem kereshetünk kifogásokat. Amirôl pedig legfôképpen számot kell adnunk az az, hogy teremtünk-e olyan gyümölcsöket, amelyek elvárhatók voltak tôlünk?

Olyanokat, amelyekre az elvett áldások és képességeink lehetôséget adtak számunkra? Netalán vad, esetleg rossz gyümölcsöket termett életünk fája? Más bibliai képpel élve, hogyan használtuk a tálentumainkat? Kamatoztattuk-e képességeinket vagy elrejtettük azokat? Mennyire voltunk áldássá a környezetünk számára, vagy káros volt-e az, amit tettünk? Jobb most megtenni az ôszinte önvizsgálatot, mert még van lehetôség a változtatásra. Amikor meg kell jelennünk a mennyei Bíró elôtt, már késô lesz. Az ítéletet nem tudjuk elkerülni. Hála azonban Isten kegyelmének, megmutatta számunkra az örök élet útját. Ha hiszünk Fiában, Jézus Krisztusban, akkor megszabadulhatunk rossz döntéseink halálos következményeitôl és neki tetszô életet élhetünk. Ez a hit azonban nem valamiféle vélekedés, hanem bibliás ismeret ôróla, bizalom ôbenne és engedelmesség neki. Az ôszinte ember bevallja, hogy ehhez a hithez kevés a saját ereje. Ezért jön segítségünkre a Szentlélek Úristen, aki ha behívjuk az életünkbe, elôbb csak kicsiny csirákat helyez el a lelkünkben, amelyek aztán növekedni kezdenek, amíg teljesen behálózzák a lényünket. Így majd nem kell szégyenkeznünk semmilyen számvetésnél.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, 2023. december 31., Manhattan

Árpád Drótos

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

ELEDELÜNK

A samáriai asszonyról szóló történetben azt olvassuk, hogy miután ez a rossz nô újjászületett és megtért a Jézus Krisztussal való találkozás hatására, visszatért a városába és hírül adta mindenkinek, hogy mi ment végbe vele.