fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAPreşedintele CJ Hunedoara: Afirmaţiile pacientei care susţine că ar fi fost dusă...

Preşedintele CJ Hunedoara: Afirmaţiile pacientei care susţine că ar fi fost dusă de vie la morga SJU Deva nu se confirmă

Publicat în

spot_img
spot_img

Ancheta internă declanşată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva în cazul unei femei care susţine că în anul 2022 ar fi fost dusă din greşeală la morga unităţii medicale, unde şi-ar fi revenit ulterior, nu confirmă spusele pacientei.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Acesta a menţionat că în urma anchetei a rezultat faptul că pacienta, care fusese internată în spital la Secţia de cardiologie, nu a ajuns la morgă, însă, în urma unui şoc anafilactic la un antibiotic, a fost tratată în ATI, fiind externată apoi când starea ei de sănătate s-a ameliorat.

„În toată această perioadă (2-13 iulie 2023 – n.r.) nu apare niciunde că pacienta ar fi fost dusă la morgă (…). Este de precizat că, în toată această perioadă, nu există nicio persoană decedată cu numele persoanei în cauză”, a precizat preşedintele CJ Hunedoara, din dispoziţia căruia a fost efectuată ancheta internă la SJU Deva.

Pe de altă parte, din anchetă a rezultat că femeia ar fi primit suma de 13.000 de lei din partea şefului Secţiei de cardiologie şi a medicului de gardă de la momentul internării, pacienta susţinând că nu se va îndrepta cu alte reclamaţii împotriva medicilor.

„Doamna are dată o declaraţie în care spune că niciodată nu se va mai îndrepta împotriva celor care au internat-o, celor care au tratat-o. Iar motivul este că i-a stors de nişte bani; 13.000 de lei le-a luat la doctori, pentru ce, nu ştiu. În declaraţie nu spune că a fost la morgă. Şi atunci se nasc nişte întrebări clare şi pertinente: de unde ştia că a stat o zi şi jumătate la morgă (…), că frigiderele erau pline şi cea mai stupidă declaraţie este cea în care spune că peste trei ore (de la momentul trezirii la morgă – n.r.) ar fi urmat să-i facă autopsia? (…) Toate aceste elemente sunt demontabile prin acte şi trebuie să încheiem această mascaradă, că la Deva o femeie vie a fost dusă la morgă”, a menţionat preşedintele CJ Hunedoara.

La rândul său, managerul SJU Deva, Emil Stoica, a precizat că suma de bani i-ar fi oferită femeii în urma unor presiuni pe care aceasta le-ar fi făcut la adresa celor doi medici.

Managerul spitalului a mai spus că în urma anchetei interne şeful Secţiei de cardiologie a fost schimbat din funcţie pe motive administrative, pentru că nu ar fi respectat regulamentele şi nu a raportat incidentul cu pacienta la momentul producerii acestuia.

În acest context, şeful CJ Hunedoara a solicitat conducerii SJU Deva să depună plângeri penale împotriva persoanei care face acuzaţii publice la adresa unităţii medicale, precum şi pe numele reprezentanţilor unui partid politic care au înregistrat video şi apoi au distribuit mărturia pacientei pe o reţea de socializare, apreciind că prin faptele acestora au adus prejudicii instituţiei medicale.

Dosarul cu concluziile anchetei a fost transmis Colegiului Judeţean al Medicilor Hunedoara.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel