fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJCe au pățit patru israelieni care au vrut să ajungă mai repede...

Ce au pățit patru israelieni care au vrut să ajungă mai repede la Cluj-Napoca, și au intrat cu mașina pe un drum închis

Publicat în

spot_img
spot_img

Patru israelieni care au încercat să ajungă mai repede în Cluj-Napoca au rămas înzăpeziți după ce au ales un drum mai scurt, dar care este închis circulației pe timp de iarnă.

„În această după-masă, în jurul orei 17:00, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Cavnic au fost solicitați de către dispeceratul Inspectoratul de Jandarmi Maramureș pentru a acorda sprijin unor cetățeni israelieni rămași înzăpeziți cu autoturismul pe drumul județean 109 F ce face legătura între localitățile Cavnic și Strâmbu Băiuț”, a transmis Jandarmeria Română.

În locul cunoscut sub numele de Crucea lui Chil, jandarmii au identificat un autoturism rămas suspendat din cauza stratului mare de zăpadă.

Cei patru israelieni, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, intenționau să ajungă în Cluj-Napoca și au ales un drum mai scurt. Drumul ales de către aceștia este un drum secundar, închis circulației pe timp de iarnă.

Autovehiculul rămas înzăpezit a fost deblocat de către jandarmi, însă întrucât drumul este foarte îngust pe acel tronson, nu s-a putut efectua manevra de întoarcere, fiind nevoiți să parcurgă 1 km cu spatele până la cea mai apropiată intersecție. De aici au fost direcționați spre ruta Cavnic-Baia Mare-Cluj pentru a-și continua deplasarea în siguranță.

Jandarmii au transmis și câteva recomandări pentru cei care vor să se deplaseze la munte sau care tranzitează zone muntoase, pentru evitarea unor situații neplăcute și pentru a nu vă pune siguranța în pericol, urmați câteva recomandări:

-înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra traseului și asigurați-vă că drumul ales este practicabil și pe timp de iarnă;

– studiați prognoza meteo din zona în care mergeți și echipați-vă corespunzător;

– utilizați autovehicule echipate adecvat condițiilor de iarnă (tracțiune 4×4, anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);
– folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate, urmăriţi marcajele de pe traseu și să nu vă abateți de la acestea;

– în caz de nevoie, apelaţi numărul unic de urgență 112 și solicitați-ne sprijinul.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.