fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNASe deschide sezonul de schi la Şugaş Băi

Se deschide sezonul de schi la Şugaş Băi

Publicat în

spot_img
spot_img

Pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi, aflată la circa 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, se deschide sâmbătă, iar tarifele rămân neschimbate, au anunţat autorităţile locale, conform Agerpres.

Pârtia va funcţiona după acelaşi program ca şi în anii precedenţi, adică de luni până joi între orele 15-20, vinerea între 15 şi 21, iar în weekend de la 9 la 21.

„Preţurile biletelor rămân neschimbate faţă de sezonul trecut: 12 lei preţ standard pentru o urcare (6 lei preţ cu un Sepsi Card valabil, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase). Preţul pentru copii între 5-18 ani şi persoane de peste 60 de ani este de 9 lei preţ standard, 5 lei cu Sepsi Card, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

Pârtia mică de schi are o lungime de 250 de metri, o diferenţă de nivel faţă de bază de 65 de metri, un grad mediu de dificultate şi este dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă.

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe care deţin cardul Sepsi, precum şi posesorii cardurilor pentru familii numeroase, eliberate la cerere de către Primărie, pot beneficia de reduceri semnificative.

Autorităţile locale atrag atenţia că locurile de parcare sunt limitate în staţiunea Şugaş Băi, iar odată cu deschiderea sezonului de schi va fi pus în funcţiune un sistem inteligent care îi va informa pe şoferi dacă sunt locuri de parcare disponibile.

„Pentru a preveni aglomeraţia din parcări în timpul sezonului de schi, a fost montată o barieră la intrarea în staţiune (lângă terenul de minigolf), care înregistrează automat numărul de înmatriculare al maşinii. Taxa de parcare în staţiune este de 3 lei pe oră şi poate fi achitată doar cu cardul. De asemenea, un panou digital instalat la locaţia fostului punct de taxare de pe strada Borviz indică, cu lumină verde sau roşie, dacă şoferii îşi pot continua drumul sau trebuie să ia autobuzul spre Şugaş Băi, urmând ca maşinile să fie lăsate în parcarea de lângă fostul punct de taxare”, se mai menţionează în comunicat.

În weekend, cei care doresc pot ajunge la Şugaş Băi şi cu trenuleţul turistic Sepsi Tour.

„Cei care doresc să ajungă la Şugaş Băi cu trenuleţul Sepsi Tour o pot face în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu plecare din Piaţa Calvin la orele 11:00, 13:00 şi 15:00 şi întoarcere la orele 12:00, 14:00 şi 16:00. Biletele pentru o călătorie cu trenuleţul costă 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii şi pensionari. De asemenea, în staţiune se poate ajunge şi cu autobuzele Multi-Trans, care pleacă din staţia de la Casa cu Arcade în fiecare zi de marţi până duminică, dus la orele 10:00 şi 16:00, întors la orele 13:00 şi 19:00. Preţul unui bilet de autobuz este de 2,5 lei (de la automatele de bilete sau din aplicaţia 24Pay), respectiv 5 lei dacă este cumpărat direct de la şofer”, au precizat reprezentanţii Primăriei. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Muzeul Naţional Secuiesc, distins cu Premiul „Gábor Áron” de către Consiliul Naţional Secuiesc

Edificiul care găzduieşte Muzeul Naţional Secuiesc – a cărei colecţie este considerată a fi cea mai mare colecţie publică maghiară de dincolo de graniţele Ungariei – a fost proiectat de Kós Károly şi şi-a redeschis porţile în 26 octombrie anul trecut, după patru ani de lucrări de reabilitare.

Perchezițiile DNA de la Prefectura Covasna vizează investiţiile legate de renovarea sediului instituției, precum şi retrocedarea unui imobil

Serviciul Teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care a efectuat în cursul zilei de marţi percheziţii la sediul Prefecturii Covasna, dar şi la domiciliul prefectului Raduly Istvan, cercetează investiţiile legate de renovarea sediului Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe, precum şi retrocedarea unui imobil

Antal Árpád: Văzând ce s-a întâmplat în Parlament în aceste zile, cred că am fost foarte naivi cei care am crezut că generaţiile noi...

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe spune că este trist faptul că, după 34 de ani de la Revoluţia anticomunistă din Decembrie 1989, clasa politică se degradează, iar mulţi dintre români simt că visele de atunci s-au năruit.