fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADMaia Sandu, întâlnire la Săvârșin cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

Maia Sandu, întâlnire la Săvârșin cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut, sâmbătă, o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi cu Principele Radu la Castelul Regal de la Sâvârşin.

La revederea cu Majestatea Sa Margareta, șeful de stat din Republica Moldova a plantat şi un stejar pe aleea Stejarilor Bătrâni din parcul domeniului regal, ca semn al prieteniei strânse cu Casa Regală.

„Mi-a părut bine să-i revăd pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române şi pe Alteţa Sa Regală Principele Radu, care m-au găzduit la Castelul Regal Săvârşin, aflat în apropierea Timişoarei. Ca de fiecare dată, am avut parte de o primire călduroasă şi discuţii foarte bune despre relaţiile excelente între Republica Moldova şi România”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea a mai spus că decizia pozitivă, din luna decembrie a anului trecut, a UE de a lansa negocierile de aderare a Republicii Moldova se datorează şi Majestăţii Sale Margareta şi Principelui Radu pentru că au promovat în capitalele din Europan aspiraţiile moldovenilor de a intra în familia europeană.

„I-am mulţumit Majestăţii Sale pentru dragostea pe care o are faţă de ţara şi oamenii noştri, dar şi pentru sprijinul său ferm, care ne aduce şi mai aproape de visul nostru european. Decizia pozitivă din decembrie a Uniunii Europene, de a lansa negocierile de aderare cu Moldova, se datorează şi faptului că Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, au promovat în capitalele europene aspiraţiile moldovenilor de a deveni membri ai familiei europene”, a mai precizat Sandu.

Preşedinta Republicii Moldova a adăugat că a plantat şi un stejar pe aleea Stejarilor Bătrâni din parcul domeniului regal, „ca semn al prieteniei strânse pe care o avem cu Casa Regală a României”.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Contre între CJ Arad și Primăria Lipova, după prăbușirea parțială a zidurilor Cetăţii Şoimoş

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad i-au cerut ministrului Culturii, Raluca Turcan, sprijin pentru salvarea Cetăţii Şoimoş, care s-a prăbuşit parţial, fiind obţinut acordul în vederea includerii pe lista obiectivelor de patrimoniu pentru salvarea cărora se acordă finanţare.

Protecția Consumatorului a amendat Selgros Arad, pentru că vindea produse cu gramaj mai mic decât cel declarat pe ambalaj

Cinci amenzi şi un avertisment au fost date de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor Arad supermarketului Selgros Cash&Cary din oraş, unde au fost găsite produse cu gramaj mai mic decât cel declarat pe ambalaj, produse neconforme, dar şi probleme de igienă şi curăţenie.