fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSindicaliștii din penitenciare, către Șoșoacă și Simion: Jos labele politice murdare de...

Sindicaliștii din penitenciare, către Șoșoacă și Simion: Jos labele politice murdare de pe protestul fermierilor si al transportatorilor!

Publicat în

spot_img
spot_img

Sindicaliştii din penitenciare transmit, sâmbătă, un mesaj de susţinere faţă de protestele spontane declanşate de către operatorii din transporturi şi de către fermieri, angajaţii din penitenciare anunţând, la rândul lor, că iau în calcul declanşarea protestelor şi în unităţile de detenţie. Sindicatele angajaţilor din penitenciare solicită, totodată, formaţiunilor politice AUR şi S.O.S. România „să stea departe de protestul legitim al fermierilor şi al transportatorilor, întrucât minimalizează efectele manifestării acestora”.

„Jos labele politice murdare de pe protestul fermierilor si al transportatorilor. Sindicatele din penitenciare somează partidele: AUR şi S.O.S. România să stea departe de protestul legitim al fermierilor şi al transportatorilor, întrucât minimalizează efectele manifestării acestora”, este mesajul transmis sâmbătă de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). 

Sindicaliştii acuză, într-un comunicat de presă, că „partidele politice AUR şi S.O.S. România că vor să câştige capital electoral pe spatele fermierilor şi transportatorilor”, considerând că „participarea celor două partide politice la acest protest legitim minimalizează efectele acţiunilor protestatarilor, oferind posibilitatea politicienilor puterii să considere protestul lor ca fiind o acţiune imorală, cu iz politic şi de campanie electorală”.

„Inconştienţa partidelor politice AUR şi S.O.S. România de a se alătura protestelor fermierilor şi transportatorilor exclusiv pentru a câştiga capital electoral, acordă posibilitatea prim-ministrului Marcel Ciolacu să se ascundă în mod cinic şi să tragă de timp, fără să ofere vreo soluţie concretă reprezentanţilor celor două sectoare de activitate. Taxele, impozitele şi accizele mărite pentru fermieri şi transportatori vor fi decontate de toţi românii, printre care se numără şi poliţiştii de penitenciare, întrucât aceste măsuri se vor regăsi în preţuri. Grupurile de lucru anunţate de Marcel Ciolacu reprezintă dovada clară că prim-ministrul României nu are nicio soluţie la revendicările reprezentanţilor fermierilor şi transportatorilor. Aceste grupuri de lucru sunt doar o strategie ieftină a PSD de a trage de timp, în speranţa că fermierii şi transportatorii vor abandona protestul”, se arată în documentul citat.

FSANP anunţă totodată că „susţine şi încurajează protestul legitim al fermierilor si al transportatorilor” şi că poliţiştii de penitenciare iau în calcul declanşarea protestelor. Motivele acestui tip de acţiuni sunt legate, conform federaţiei sindicale, de faptul că „Guvernul României întârzie nejustificat aplicarea legii salarizării unitare şi fură în formă continuată din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

Iohannis, secretar general al NATO – rezultatul unei strategii premeditate și coordonate

Încă din 2021, se vorbește despre o posibilă candidatură a președintelui Iohannis la funcția de secretar general al Alianței, lucru ce confirmă o rațiune strategică ce sprijină această decizie. Nu lansează nimeni în spațiul public astfel de informații, ce au fost ulterior perpetuate în 2022 și 2023 fără să aibă un fundament.