fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEA fost semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arşi din Târgul...

A fost semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arşi din Târgul Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, la semnarea contractului pentru construirea Centrului de Mari Arşi din Tg.Mureş, că este cel de-al treilea centru care începe să fie construit în România, scrie News.ro. 

El a spus că în noua clădire vor fi 5 paturi pentru pacienţi în stare critică şi alte 10 paturi de tip terapie intermediară şi îngrijire post-operatorie.

Ministrul Sănătăţii a declarat că două dintre centrele pentru mari arşi sunt deja în construcţie, este vorba de centrul de la Timişoara şi cel de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

„Urmează cel de-al treilea centru, de la Târgu-Mureş, toate aceste trei contracte au fost practic blocate şi am reuşit împreună cu echipa de la Ministerul Sănătăţii nu numai să le deblocăm ci să le transformăm într-o realitate pe care poate să o constate toată lumea”, a subliniat Rafila, precizând că dără sprijinul Băncii Mondiale, nu ar fi reuşit deblocarea proiectelor.

El a mai spus că „cele trei proiecte, finanţate prin proiectul Băncii Mondiale, includ 26 de paturi de mari arşi, de Terapie intensivă şi ale 26 de paturi de ATI intermediară, pentru aceleaşi tipuri de pacienţi şi completează ceea ce există deja în România, pentru pacienţii cu arsuri grave”.

„La Târgu Mureş, în noua clădire vor fi 5 paturi pentru pacienţi în stare critică şi alte 10 paturi de tip terapie intermediară şi îngrijire post-operatorie”, a arătat ministrul. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Încep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Noua clădire din Târgu Mureș va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.