fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘDrumul spre staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag intră în reabilitare

Drumul spre staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag intră în reabilitare

Publicat în

spot_img
spot_img

Tronsonul DJ 185 Ocna Şugatag (staţiune balneoclimaterică) – Hărniceşti este primul din cele opt cuprinse în cadrul proiectului Mara-Nord care intră în reabilitare, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

„Pentru proiectul Mara-Nord, prin care reabilităm peste 120 de kilometri de drum judeţean de la nivelul judeţului Maramureş, a fost aprobată finanţarea în luna decembrie 2023.Primul tronson de drum, din cele 8 cuprinse în proiect, care va intra în reabilitare este DJ 185 Ocna Şugatag – Hărniceşti, pentru care a fost finalizată proiectarea, iar începând cu luna martie vom da startul lucrărilor de execuţie în teren. Reabilitarea pe DJ 185 Ocna Şugatag – Hărniceşti va fi finalizată în aproximativ 8 luni(…)În luna aprilie 2024 va intra în reabilitare şi DJ 109F Ocna Şugatag – Fereşti, urmând ca pe parcursul acestui an să finalizăm contractarea, respectiv licitaţiile publice pentru proiectare şi execuţie pe fiecare tronson de drum cuprins în proiectul Mara-Nord”, a spus Ionel Bogdan.

Conform aceleiaşi surse, cele 8 tronsoane de drum cuprinse în proiectul Mara-Nord, în valoare de 125 milioane de euro, sunt: DJ 109F Rogoz – Lăpuş- Băiuţ – Cavnic; DJ 109F Ocna Şugatag – Fereşti; DJ 185 Ocna Şugatag – Hărniceşti; DJ 186 Vadu Izei – Bârsana; DJ 186B Fereşti – Călineşti -Budeşti; DJ 188 Bogdan Vodă – Vişeu de Jos; DJ 171 limită Bistriţa-Năsăud – Suciu – Rogoz; DJ 171A Suciu de Sus – Groşii Ţibleşului.

„Finanţarea reabilitării acestor drumuri judeţene este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – POR”, a mai spus Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a solicitat înţelegerea maramureşenilor în perioada următoare, pentru tot deranjul care va fi cauzat odată cu începerea lucrărilor, subliniind că aceste proiecte de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene sunt extrem de importante pentru creşterea siguranţei rutiere a participanţilor la trafic şi pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel