fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREUTCN și compania Lockheed Martin au prelungit parteneriatul pentru cercetare în domeniul...

UTCN și compania Lockheed Martin au prelungit parteneriatul pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a găzduit, marţi, evenimentul de semnare a prelungirii acordului de colaborare între Laboratorul de Cercetare şi Leadership în domeniul Ştiinţei, Tehnologiei şi Ingineriei (STELaRLab) din cadrul companiei Lockheed Martin şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale.

Acordul semnat extinde colaborarea, anunţată pentru prima dată în 2022, pentru a dezvolta capacităţi de inteligenţă artificială care să îmbunătăţească planificarea şi furnizarea de asistenţă umanitară şi ajutor în caz de dezastre în perioade de criză, arată comunicatul de presă al MCID.

Acest acord va acţiona ca un catalizator pentru prelucrarea imaginilor 4-dimensionale primite de la sistemele aeriene fără echipaj, precum şi pentru integrarea unor senzori multipli suplimentari. Beneficiul combinat va accelera facilitarea planificării şi furnizării autonome a sprijinului esenţial, necesar în situaţii de urgenţă.

Citește continuarea în DIGITALIO

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.