fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEBugetul programului ERASMUS+ a fost dublat | Va finanța schimburile de experiență...

Bugetul programului ERASMUS+ a fost dublat | Va finanța schimburile de experiență pentru studenți și cadre didactice din și în țări din UE

Publicat în

spot_img
spot_img

Europarlamentarul Corina Crețu a transmis, marți seară, printr-un mesaj pe Facebook, că a fost votat raportul referitor la punerea în aplicare a Programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027.

Programul are un buget de aproape 27 de miliarde de euro, alocate pentru cele 27 de state membre, și va finanța studiul studenților și a cadrelor didactice din și în țări din UE, în schimburi de experiență din patru domenii specifice:

  • Incluziunea și diversitatea cu focus puternic pe promovarea incluziunii, a diversității și a egalității de șanse pentru toți participanții. Programul revizuit oferă șanse mari persoanelor cu mai puține oportunități, inclusiv persoanelor din medii culturale, sociale și economice diverse, precum și celor care locuiesc în zone rurale sau îndepărtate.
  • Transformarea digitală cu focus important pentru a se stabili o legătură între gestionarea programului și participarea persoanelor fizice în ceea ce privește identificarea electronică. În egală măsura, Raportorul solicită Comisiei să consolideze procesele, procedurile și instrumentele digitale pentru a îmbunătăți interoperabilitatea dintre diferitele instrumente disponibile.
  • Transformarea verde în conformitate cu Pactul verde european pune accentul puternic și legitim pe mobilitatea fizică care trebuie să fie echilibrată cu atenuarea schimbărilor climatice. Concret au fost luate măsuri pentru a crește numărul călătoriilor ecologice.
  • Participarea la viața democratică, valorile comune și angajamentul civic prin care Programul Erasmus+ își propune să le permită tinerilor să se implice activ în comunitățile lor, să participe la procesele decizionale și să contribuie la construirea unui sentiment puternic al valorilor democratice și al cetățeniei active, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Europarlamentarul a declarat că proiectele ”sunt încurajate să promoveze gândirea critică, educația în domeniul mass-mediei și participarea tinerilor la procesele democratice”:

  • ”Astfel, angajamentul civic și participarea la viața democratică reprezintă una dintre noile priorități ale programului, motiv pentru care Erasmus+ ar trebui, să promoveze alegerile europene din 2024 și să motiveze participarea”, a mai spus aceasta.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu cu o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică

Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția și oferă, și în acest an, o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică pentru elevii de liceu, utile atât pentru susținerea bacalaureatului, cât și a admiterii la facultate.

Un nou proiect de anvergură al Asociației “Inițiativă în Educație” | 1500 de copii din județul Timiș, implicați în activități educaționale cu tematică STEAM

Obiectivul „STEAM la puterea inEDU” a fost crearea de contexte educaționale incluzive care au contribuit la familiarizarea, accesibilizarea și dezvoltarea domeniilor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) în rândul copiilor, tinerilor și cadrelor didactice din județul Timiș.