fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAPerchezițiile DNA de la Prefectura Covasna vizează investiţiile legate de renovarea sediului...

Perchezițiile DNA de la Prefectura Covasna vizează investiţiile legate de renovarea sediului instituției, precum şi retrocedarea unui imobil

Publicat în

spot_img
spot_img

Serviciul Teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care a efectuat în cursul zilei de marţi percheziţii la sediul Prefecturii Covasna, dar şi la domiciliul prefectului Raduly Istvan, cercetează investiţiile legate de renovarea sediului Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe, precum şi retrocedarea unui imobil, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Potrivit acestora, în urma percheziţiilor au fost ridicare o serie de documente, în baza cărora se va stabili dacă a fost comisă sau nu vreo infracţiune.

„Autorităţile au demarat o acţiune complexă de control la Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, în ceea ce priveşte investiţiile după anul 2021 (…) Reprezentanţii Serviciului Teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat toate documentele relevante şi fac cercetări pentru a stabili dacă a fost comisă vreo infracţiune. Potrivit prefectului, toate investiţiile au respectat procedura legală. În ultimii ani, a fost renovată reţeaua electrică învechită a clădirii, deoarece nu mai făcea faţă solicitării tot mai mari ale dispozitivelor electrice şi electronice, în birouri s-a schimbat podeaua, pereţii au fost tencuiţi şi zugrăviţi. Acoperişul şi faţada au fost renovate, iar uşa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn”, se arată într-un comunicat de presă.

Prefectul a mai menţionat că investiţiile au fost absolut necesare şi s-au făcut din bani publici, prin urmare este firesc să fie „contabilizaţi şi verificaţi până la ultimul bănuţ”, iar în acest scop a fost deschis şi a colaborat cu echipa de control.

„Acestea au fost intervenţii necesare, deoarece reţeaua electrică devenise periculoasă, acoperişul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbuşea, trebuia făcut ceva. Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat şantier pentru a îmbunătăţi condiţiile de lucru şi pentru a readuce clădirea din centrul oraşului la strălucirea de odinioară (…) Toate acestea s-au făcut din bani publici, care, bineînţeles, trebuie să fie contabilizaţi până la ultimul bănuţ. Autorităţile au dreptul, chiar obligaţia de a verifica dacă fiecare leu din banii contribuabililor este cheltuit în mod raţional şi în conformitate cu legea. Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziţie toate documentele pe care le-au solicitat şi sunt convins că atât eu, cât şi colegii mei am respectat în totalitate toate regulile şi procedurile”, a mai spus prefectul Raduly Istvan.

În comunicat se mai menţionează că „autorităţile au colectat date şi în legătură cu retrocedarea unui imobil”, iar prefectul a confirmat că s-au căutat documente şi în propria sa locuinţă.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Muzeul Naţional Secuiesc, distins cu Premiul „Gábor Áron” de către Consiliul Naţional Secuiesc

Edificiul care găzduieşte Muzeul Naţional Secuiesc – a cărei colecţie este considerată a fi cea mai mare colecţie publică maghiară de dincolo de graniţele Ungariei – a fost proiectat de Kós Károly şi şi-a redeschis porţile în 26 octombrie anul trecut, după patru ani de lucrări de reabilitare.

Se deschide sezonul de schi la Şugaş Băi

Pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi, aflată la circa 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, se deschide sâmbătă, iar tarifele rămân neschimbate, au anunţat autorităţile locale

Antal Árpád: Văzând ce s-a întâmplat în Parlament în aceste zile, cred că am fost foarte naivi cei care am crezut că generaţiile noi...

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe spune că este trist faptul că, după 34 de ani de la Revoluţia anticomunistă din Decembrie 1989, clasa politică se degradează, iar mulţi dintre români simt că visele de atunci s-au năruit.