fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITACJ Harghita controlează modul în care au fost eliberate autorizaţiile de către...

CJ Harghita controlează modul în care au fost eliberate autorizaţiile de către Primăria Odorheiu Secuiesc în cazul internatului de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de punere în siguranţă a clădirii internatului Licelului „Tamási Aron”, de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, sunt în curs de execuţie.

Instituţia Prefectului Harghita a informat că, în cursul zilei de joi, a avut loc şedinţa de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” din Odorheiu Secuiesc, iar fiecare instituţie a prezentat activităţile desfăşurate în ultimele zece zile.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat că lucrările de consolidare şi punere în siguranţă a clădirii avariate sunt în curs de execuţie, precum şi îndepărtarea materialului rezultat în urma prăbuşirii zidurilor, planşeelor şi acoperişului. În cadrul lucrărilor de consolidare, şanţul săpat lângă fundaţia zidului s-a umplut cu beton. În prezent se lucrează la uzinarea instalaţiei de sprijinire a zidurilor neafectate, dar expuse prăbuşirii, urmând să se treacă la dezafectarea acoperişului rămas suspendat şi eliberarea incintei de moloz”, se arată într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Harghita efectuează un control cu privire la modul în care au fost eliberate autorizaţiile de către Primăria Odorheiu Secuiesc.

De asemenea, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Braşov a primit documentaţia întocmită pentru consolidarea clădirii internatului în vederea avizării, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, care a acordat asistenţă de specialitate proprietarului clădirii.

„S-au efectuat controale la firma care a întocmit proiectul tehnic de reabilitare a internatului, respectiv la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, fiind întocmite procese verbale de constatare care au fost înaintate procurorului de caz. Abaterile săvârşite şi constatate vor fi sancţionate contravenţional. În continuare, instituţiile membre în comisie vor asigura monitorizarea activităţilor de punere în siguranţă a imobilului în care a funcţionat internatul Liceului Teoretic ‘Tamási Aron’ Odorheiu Secuiesc”, mai menţionează sursa citată.

Totodată, se precizează că Inspectoratul Şcolar Judeţean asigură, în continuare, sprijin pentru acordarea asistenţei psihologice celor care au avut de suferit. 

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

Formarea duală și dezvoltarea campusului din Toplița-Ciuc, cu un pas mai aproape de implementare

Miercurea-Ciuc se pregătește pentru un pas uriaș – împreună cu partenerii săi – pentru îmbunătățirea calității învățământului dual și pentru dezvoltarea centrului școlar din Toplița-Ciuc: un proiect de 121 milioane de lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a dispus efectuarea unei inspecţii generale în legătură cu internatul prăbuşit din Odorheiu Secuiesc

Raportul Corpului de Control al Ministerului Educaţiei a fost finalizat, iar în acesta se solicită întocmirea unui raport semestrial privind toate activităţile desfăşurate în instituţia de învăţământ, respectiv se dispune efectuarea unei inspecţii generale.