fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPrimarul Timişoarei a avizat un protest al fermierilor în centrul oraşului

Primarul Timişoarei a avizat un protest al fermierilor în centrul oraşului

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că a avizat un protest al fermierilor în centrul oraşului Timişoara. Edilul spune că rămâne doar ca protestatarii să obţină avizul Poliţiei Române pentru a putea pătrunde cu utilajele în oraş.

”Timişoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest şi pentru libera exprimare în România. De aceea am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul oraşului. Acesta va avea loc în parcarea de la Modex. A rămas ca organizatorii să obţină avizul Poliţiei Rutiere pentru a ajunge în zona centrală”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Dominic Fritz şi-a exprimat speranţa ca discuţiile dintre fermierii protestatari şi Poliţie să aibă un rezultat pozitiv, iar fermierii să primească avizele pentru a putea protesta.

”Sper ca discuţiile dintre organizatori şi Poliţie să găsească cele mai bune soluţii atât pentru respectarea drepturilor protestatarilor cât şi pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai scris Fritz.

Deoarece parcarea Modex, unde a fost avizat protestul fermierilor, se afla lângă Piaţa Victoriei din Timişoara, Dominic Fritz menţionează că acesta este locul unde a început democraţia din România şi rămâne locul unde oamenii îşi pot cere drepturile.

”Piaţa Victoriei e locul în care a început libertatea şi democraţia în România. Şi rămâne locul oamenilor curajoşi care se bat pentru drepturile lor legitime”, mai scrie Fritz.

Fermierii şi transportatorii protestează de aproximativ o săptămână pe centurile municipiilor. Primarul Capitalei Nicuşor Dan a respins cererea vizând organizarea unui protest în Piaîa Victoriei din bucureăti, argumentând că ar fi fost perturbat traficul.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.