fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARACum a fost înșelat un hunedorean de un fals broker care i-a...

Cum a fost înșelat un hunedorean de un fals broker care i-a promis că îi va cumpăra acţiuni la o cunoscută companie din ţară

Publicat în

spot_img
spot_img

Un bărbat din Hunedoara a rămas fără 167.000 de lei în conturile bancare după ce a fost înşelat de un fals broker care i-a promis că îi va cumpăra online acţiuni la o cunoscută societate comercială din ţară.

Păgubitul a relatat poliţiştilor din Orăştie că în data de 16 ianuarie a găsit un anunţ online cu privire la tranzacţionarea de acţiuni la o firmă, în schimbul sumei de 1.261 lei, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

A completat online un formular cu datele personale, după care a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută, care i-a explicat cum să procedeze pentru cumpărarea acţiunilor. El trebuia să instaleze trei aplicaţii de control şi acces la distanţă pe telefonul mobil, ceea ce bărbatul a şi făcut. Ulterior, acestuia i s-a solicitat să transfere printr-o aplicaţie de transfer bancar suma de 1.261 lei, reprezentând „valoarea acţiunilor”.

Bărbatul a transferat suma respectivă printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil. După aproximativ trei ore de discuţii telefonice cu presupusul broker, pe telefonul mobil au început să îi apară diferite reclame, moment în care păgubitul a încheiat discuţia telefonică şi a apelat numărul de urgenţă unităţii bancare la care deţine conturi bancare, iar un operator i-a blocat conturile.

Apoi, omul s-a deplasat la agenţia bancară, unde i s-a comunicat că din conturile bancare i-a fost retrasă, în total, suma de 167.795 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, cercetările vizând identificarea persoanelor care au comis faptele şi recuperarea prejudiciului, a mai precizat IPJ Hunedoara. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel