fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEAPericol de inundaţii pe mai multe bazine hidrografice din vestul ţării

Pericol de inundaţii pe mai multe bazine hidrografice din vestul ţării

Publicat în

spot_img
spot_img

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) anunţă avertizări Cod portocaliu şi Cod galben pe mai multe râuri din vestul şi din centrul României. Avertizările sunt valabile până luni dimineaţă, la ora 6.00.

Potrivit INHGA, începând de sâmbătă, de la ora 12:00, până luni dimineaţa, la ora 6:00, este în vigoare Codul portocaliu, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Talna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare).

De asemenea, Codul galben este activ tot de sâmbătă, 20 ianuarie, ora 12:00, până luni, la aceeaşi oră, pe râuri din bazinele hidrografice: Tur (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crasna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Crişul Negru  (judeţele: Bihor şi Arad), Mureş (judeţul Alba), Bârzava (sector îndiguit, judeţul Timiş) şi Moraviţa (sector îndiguit, judeţul Timiş).

Acelaşi Cod galben este valabil şi în intervalul 20.01.2024 ora 12:00 – 21.01.2024 ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Şieu (afluent al râului Someşul Mare, judeţul Bistriţa Năsăud) şi Niraj (afluent al râului Mureş, judeţul Mureş).

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel