fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDTrafic oprit pe DN 17, în județul Bistrița Năsăud, din cauza ninsorilor...

Trafic oprit pe DN 17, în județul Bistrița Năsăud, din cauza ninsorilor viscolite

Publicat în

spot_img
spot_img

Traficul rutier este oprit, vineri seară, pe două tronsoane ale DN 17, în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, din cauza ninsorilor viscolite, totodată fiind impuse, din acelaşi motiv, restricţii de tonaj pe DN 15 şi DN 17, în judeţele Harghita şi Suceava, relatează News.ro

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsoriloir viscolite, circulaţia rutieră este oprită pe DN 17, în Pasul Tihuţa, între localitatea Mureşenii Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi limita cu judeţul Suceava, şi pe DN 17, localitatea Vama, judeţul Suceava, unde un autotren a rămas imobilizat pe suprafaţa de rulare.

Totodată, au fost impuse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 15, între localităţile Borsec şi Topliţa, judeţul Harghita, şi pe DN 17, între localitatea Vatra Dornei, judeţul Suceava, şi limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, fiind depusă zăpadă pe partea carosabilă, dar nefiind impuse restricţii de trafic, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Covasna, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea.

Conform situaţiei din trafic la ora 18.45, pe DN 25, la intrarea în localitatea Drăgăneşti, judeţul Galaţi, s-a  produs un accident rutier între două autotrenuri şi două autoturisme, soldat cu rănirea unui şofer, care este încarcerat. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri. Se estimează reluarea normală a circulaţie în 30-45 de minute.

În judeţul Hunedoara, pe DN 68, în zona localităţii Zeicani, un copac a căzut pe partea carosabilă, blocând ambele sensuri de mers. Nu sunt persoane rănite ori autovehicule avariate. Se estimează reluarea normală a circulaţie în 30 de minute.

Pe DN 7, la kilometrul 162+200 de metri, în zona localităţii Milcoiu, judeţul Vâlcea, a avut loc o coliziune între două autovehicule, soldată cu rănirea uşoară a unei persoane care este evaluată medical. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Se estimează reluarea normală a circulaţiei în 30 de minute.

În judeţul Braşov, pe DN 1S, între localităţile Veneţia de Jos şi Părău, a avut loc un  accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor două, care sunt în stare de inconştienţă. Traficul rutier este oprit, se efectueză cercetarea la faţa locului, însă valorile de circulaţie sunt scăzute. Se estimează reluarea normală a circulaţiei în 30 de minute.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Poliţiştii amintesc că, pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel