fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘUniversitatea Politehnica Timișoara e puternică prin valoarea profesorilor și cercetătorilor săi

Universitatea Politehnica Timișoara e puternică prin valoarea profesorilor și cercetătorilor săi

Publicat în

spot_img
spot_img

Research.com a dat publicității rezultatele celui mai recent clasament al universităților de top din întreaga lume, bazat pe suma valorilor indicelui D (echivalentul indicelui Hirsh luând în considerare doar lucrările din domeniu și citările) ale fiecărui om de știință de top afiliat la o anumită universitate, Universitatea Politehnica Timișoara clasându-se pe un onorant loc 2 la nivel național, din cele 11 instituții de învățământ superior clasificate, singura din Timișoara, având cei mai mulți cercetători clasificați la nivel național.

Mai mult, în cazul domeniului Electronică și Inginerie Electrică, primele 3 locuri din cele 4 clasificate din România sunt ocupate de cercetători din UPT, în timp ce la domeniul Inginerie și Tehnologie, Politehnica timișoreană are un profesor situat pe locul 4 din totalul de 5 clasificate.

Dacă pe plan național UPT a urcat două locuri în clasament față de precedenta ediție (când ocupa locul 4), pe plan internațional, instituția timișoreană de învățământ superior a urcat de pe locul 1900 pe locul 1600, iar pe domeniul Electronică și Inginerie Electrică de pe locul 291 pe locul 290.

Cei patru oameni de știință de top care au ridicat Universitatea Politehnica Timișoara în clasamentele internaționale sunt Radu-Emil Precup (D-index 58), Ion Boldea (D-index 50), Ștefan Preitl (D-index 38) și Liviu Marșavina (D-index 33).

Un om de știință de frunte este considerat un savant cu un indice D (indicele H de disciplină) mai mare decât un prag predeterminat (de obicei 30 sau 40) pentru domeniile lor de studiu.

Procesul de clasare a implicat o analiză atentă a 166.880 de oameni de știință pe Google Scholar, precum și pe Microsoft Academic Graph.

În comparație cu alte clasamente universitare globale, scopul ranking-ului Research.com este de a se concentra în primul rând pe realizările în cercetare ale cadrelor de top care lucrează în instituție, oferind posibilitatea comunității științifice, dar și mediului economic, de a descoperi care sunt experții de frunte în diferite domenii de cercetare.

Procesul de clasare a implicat o examinare detaliată a profilurilor a 166.880 de cercetători de la Google Scholar și Microsoft Academic Graph, din circa 3.000 de instituții.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.