fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂIuliu Winkler: Performanța Comisiei Europene ar fi substanțial îmbunătățită dacă Janusz Wojciechowski,...

Iuliu Winkler: Performanța Comisiei Europene ar fi substanțial îmbunătățită dacă Janusz Wojciechowski, comisarul pentru agricultură, ar demisiona

Publicat în

spot_img
spot_img

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) consideră că performanța actualei Comisii Europene ar fi substanțial îmbunătățită dacă Janusz Wojciechowski, comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, ar demisiona.

Europarlamentarul a declarat, marți, la Deva, într-o conferință de presă, că răspunsul pe care comisarul european l-a dat solicitărilor exprimate într-o scrisoare semnată de toți cei 14 deputați europeni din România, membri ai Grupului PPE din Parlamentul European (PE), este ”revoltător”.

”În luna decembrie a anului trecut, i-am adresat o scrisoare comisarului Wojciechowski în care i-am solicitat, în conformitate cu ceea ce s-a votat în Consiliul AgriFish, să prelungească termenul până la care fermierii ar fi obligați să lase în pârloagă suprafețe de teren arabil, așa numita condiționalitate de mediu GAEC 8. Noi am considerat că este absurd ca atunci când ai un război lângă tine, tu să te preocupi de lăsarea necultivată a terenurilor și să nu cauți să maximizezi producția de hrană pentru a asigura securitatea alimentară a continentului european. (…) Comisarul ne dă un răspuns revoltător, în care ne spune că lucrurile stau bine, că coridoarele solidarității funcționează, că nu există o situație critică la nivelul UE și ne mai spune că dacă din punct de vedere economic prelungim derogarea, aceasta va duce la o producție mai mare care va avea ca și consecință scăderea prețurilor”, a arătat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul UDMR consideră că Janusz Wojciechowski este cel mai slab comisar din actuala Comisie Europeană și i-a reproșat faptul că nu reprezintă interesele fermierilor europeni, ci pe cele ale lobby-ului de extremă stânga – verde militant.

În contextul mai larg legat de protestele fermierilor atât din România, cât și din alte state membre, Iuliu Winkler crede că acestea trebuie înțelese în două chei, respectiv prin prisma nemulțumirilor față de politicile din agricultură de la nivel național, precum și de la nivel european.  Potrivit acestuia, în România, nemulțumirile fermierilor sunt legate de lipsa soluționării problemelor cauzate de războiul din Ucraina și de faptul că nu sunt înțeleși la Bruxelles, dar și de ineficiența și birocrația impusă de Guvernul de la București, respectiv de Ministerul Agriculturii.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

Iohannis, secretar general al NATO – rezultatul unei strategii premeditate și coordonate

Încă din 2021, se vorbește despre o posibilă candidatură a președintelui Iohannis la funcția de secretar general al Alianței, lucru ce confirmă o rațiune strategică ce sprijină această decizie. Nu lansează nimeni în spațiul public astfel de informații, ce au fost ulterior perpetuate în 2022 și 2023 fără să aibă un fundament.