fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIURecord de vizitatori în 2023 la Muzeul ASTRA din Sibiu

Record de vizitatori în 2023 la Muzeul ASTRA din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul ASTRA din Sibiu a fost vizitat în 2023 de peste 450.000 de oameni, cu 45.000 mai mulţi faţă de anul precedent, această tendinţă de creştere a numărului de vizitatori fiind una care s-a observat în anul precedent şi la alte muzee din România, a declarat directorul instituţiei, Ciprian Ştefan, marţi, într-o conferinţă de presă.

„În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, a înregistrat 455.839 beneficiari de programe culturale. Au fost cu 45.194 mai mulţi ca în anul 2023 (410.645 ). În 2023, la Muzeul ASTRA, au fost organizate peste 2300 de acţiuni culturale (o medie de 8 acţiuni culturale zilnic), care au cuprins ateliere meşteşugăreşti, ateliere şi animaţii gastronomice, dar şi acte artistice. Astfel, prin Muzeul ASTRA, au fost implicaţi aproape 1.400 de meşteri şi creatori populari, care au avut astfel ocazia să expună şi apoi să valorifice creaţiile lor. Pentru a identifica din nou valorile culturale din România, 29 de muzeografi din Muzeul ASTRA au întreprins cercetări de teren timp de 191 de zile în 123 de localităţi”, a explicat Ciprian Ştefan.

Acesta a subliniat şi faptul că muzeul sibian a avut anul trecut şi 31.000 de vizitatori care au participat la activităţi educative.

„Referitor la componenta educaţională, pe tot parcursul anului trecut 31.063 persoane au participat la activităţi de educaţie muzeală şi interpretare patrimoniu – ateliere meşteşugăreşti (ţesut, confecţionat opinci, olărit, tâmplărie, morărit, împletit fibre vegetale), ateliere gastronomice, ateliere interactive artistice, trasee de tip quiz şi treasure hunt, dar şi parcursurile motrice desenate pe aleile din muzeu special pentru vizitatorii cei mai mici. Acţiunile noastre s-au concretizat în 22 de parteneriate consistente cu unităţi din învăţământul primar şi gimnazial, reuşind să inspire cadrele didactice, să stârnească curiozitatea copiilor faţă de colecţiile muzeului, educându-ne astfel publicul viitorului şi contribuind la bunăstarea comunităţii noastre prin creşterea calităţii actului educational”, a mai spus Ciprian Ştefan.

Potrivit directorului Ciprian Ştefan, activitatea Muzeului ASTRA a fundamentat poziţia instituţiei sibiene ca leader în România, dar în acelaşi timp şi „în primele cinci poziţii pentru muzeele cu profil etnografic la nivel european”.

Muzeul ASTRA se află în Pădurea Dumbrava de la marginea municipiului Sibiu, fiind cel mai mare muzeu în aer liber din România. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel