fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEAutoritățile ungare susțin că au destructurat o organizație care ar fi vrut...

Autoritățile ungare susțin că au destructurat o organizație care ar fi vrut să dea o lovitură de stat

Publicat în

spot_img
spot_img

Opt persoane, acuzate de faptul că voiau să preia controlul asupra Ungariei au fost dezarmate de către poliţia şi armata ungare, scrie Biroul Naţional ungar de Investigaţii al Poliţiei Antirevoltă (KR NNI).

În noiembrie, o înregistrare video a fost postată pe portaluri de partajare video, în care membri ai unei întreprinderi anunţau înfiinţarea Ungariei Scite şi începerea înarmării unei armate libere. Ei anunţau arestarea unor foşti şi actuali membri ai Guvernului, dezarmarea poliţiei ungare şi o redesfăşurare a armatei, în cazul în care aceasta ar opune rezistenţă.

Cazul a fost instrumentat de către departamentul împotriva infracţiunilor violente al NNI, în urma unor acuzaţii referitoare la schimbarea prin violență a ordinii constituţionale.

Biroul anunţă că a reuşit să identifice membrii organizaţiei şi că i-a arestat marţi dimineaţa.

Raidurile au fost coordonate de Centru de combaterea terorismului (TEK), deoarece membrii organizaţiei erau consideraţi înarmaţi cu arme de foc.

Au avut loc descinderi în mai multe locuri, în comitatele Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun şi Budapesta, iar aproximativ 150 de poliţişti au procedat simultan la arestări şi percheziţii în zece localităţi, potrivit aceleiaşi surse.

În total 11 persoane au fost reţinute, dintre care opt – şapte bărbaţi şi o femeie – au fost interogaţi ca suspecţi.

Trei bărbaţi, în vârstă de 53, 68 şi 88 de ani, din Murakeresztúr, Veszprém şi, respectiv, Vác au fost arestaţi.

Anchetatorii au confiscat, în mai multe locuri, arme de mână, muniţie, puşti de asalt de tip Kalaşnikov, arme cu gaze şi de alarmă, gloanţe de cauciuc şi arme cu aer comprimat, potrivit aceleiaţi surse.

Între alte obiecte confiscate, poliţia antirevoltă citează diverse documente care neagă existenţa statului ungar şi legate de organizaţia Ungaria Scită.

Poliţia a găsit de semenea documente trimise de organizţaie membrilor săi – cărţi de identitate, certificate de înregistrare şi documente de imunitate diplomatică.

Forţele de ordine au confiscat material informatic şi date electronice ale membrilor organizaţiei, în vederea obţinerii altor elemente de probă.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Miting de amploare la Budapesta împotriva lui Viktor Orbán

Zeci de mii de oameni au protestat vineri la Budapesta, la cel mai mare miting împotriva lui Viktor Orbán de ani de zile, după ce o grațiere într-un caz de abuz sexual de către fostul președinte Katalin Novák a stârnit agitație și a dus la demisia acesteia.  

Preşedinta Ungariei, Katalin Novák, a demisionat

Și fostul ministru ungar al justiţiei, Judit Varga, se retrage din viaţa publică, și renunţă la mandatul său din Parlamentul Ungariei şi la poziţia sa de cap de listă pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Amenda usturătoare primită de un șofer român în Ungaria

Şoferul şi proprietarul unei furgonete înmatriculate în România care a circulat pe autostrada M5 din Ungaria cu o suprasarcină care a depăşit două tone au primit o amendă foarte mare