fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEAmenda usturătoare primită de un șofer român în Ungaria

Amenda usturătoare primită de un șofer român în Ungaria

Publicat în

spot_img
spot_img

Şoferul şi proprietarul unei furgonete înmatriculate în România care a circulat pe autostrada M5 din Ungaria cu o suprasarcină care a depăşit două tone au primit o amendă de peste 1,5 milioane de forinţi (4000 de euro), a transmis Administraţia Naţională Fiscală şi Vamală (NAV), vineri, către agenţia ungară de presă MTI.

Potrivit comunicatului, inspectorii fiscali făceau verificări pe drumurile publice din judeţul Bács-Kiskun atunci când au observat ansamblul de vehicule înmatriculate în România. Furgoneta trăgea o remorcă, pe care era transportată o dubiţă cu platformă, iar pe platforma dubiţei se află şi un autoturism.

În timpul controlului s-a confirmat suspiciunea că autovehicului circula cu o suprasarcină de peste două tone, în plus, autovehiculul nu dispunea nici de tahograf, se mai precizează în comunicat.

NAV a relatat că în urma înăspririi legislaţiei, de la 1 septembrie 2023 încoace, autorităţile pot aplica şi amenzi de peste 1,5 milioane de forinţi (aprox. 3900 de euro) pentru autovehiculele care circulă cu suprasarcină sau cu gabarit depăşit. Aceste autovehiculele reacţionează imprevizibil în timpul impacturilor fizice bruşte, ceea ce pune în pericol nu numai şoferul, ci şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Inspectorii fiscal au declanşat o procedură administrativă, în urma căreia şoferul trebuie să plătească o amendă de 650 000 de forinţi (aprox. 1600 de euro) din cauza suprasarcinii, iar proprietarul autovehiculului, o amendă de 1 040 000 de forinţi (aprox. 2600 de euro) din cauza lipsei tahografului, scrie în comunicat.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Miting de amploare la Budapesta împotriva lui Viktor Orbán

Zeci de mii de oameni au protestat vineri la Budapesta, la cel mai mare miting împotriva lui Viktor Orbán de ani de zile, după ce o grațiere într-un caz de abuz sexual de către fostul președinte Katalin Novák a stârnit agitație și a dus la demisia acesteia.  

Preşedinta Ungariei, Katalin Novák, a demisionat

Și fostul ministru ungar al justiţiei, Judit Varga, se retrage din viaţa publică, și renunţă la mandatul său din Parlamentul Ungariei şi la poziţia sa de cap de listă pentru alegerile pentru Parlamentul European.