fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIU„Armonii vizuale și sonore” – expoziție de artă găzduită de Palatul Brukenthal...

„Armonii vizuale și sonore” – expoziție de artă găzduită de Palatul Brukenthal Avrig

Publicat în

spot_img
spot_img

Consecventă misiunii pe care și-a asumat-o de foarte mult timp, fosta Reședință de Vară a baronului Samuel von Brukenthal – Palatul Brukenthal Avrig continuă și în acest an implicarea în diverse activități culturale și artistice de importanță națională și internațională.

Galeria de Artă Palatul Brukenthal Avrig, organizată în cadrul Oranjeriei frumosului complex baroc situat între crestele Masivului Făgăraș și malul stâng al râului Olt, va fi, începând cu 4 februarie, gazda Galeriei Cluj Art, structură specializată în organizarea unor evenimente deosebite (workshop-uri, ateliere de creație, conferințe, acțiuni caritabile și, nu în ultimul rând, expoziții și vernisaje), care va aduce aici expoziția „Armonii vizuale și sonore”.

Expoziția ce va fi organizată în spațiul rafinat ale impresionantului complex baroc  este dedicată, în principal, lucrărilor de artă realizate prin intermediul unor tehnici consacrate: pictură în ulei, gravură, acuarelă și grafică.

„Ne dorim ca tematica lucrărilor să reflecte anvergura și prestigiul încăperilor istorice în care cele peste 20 de lucrări vor fi expuse. Astfel, vizitatorii acestui mic altar al barocului vor putea admira portrete, peisaje și naturi statice sau moarte. Prin această suită de lucrări ne dorim să emulăm spiritul și componența colecției originale de artă a baronului Samuel von Brukenthal. Însă nu doar artele vizuale vor străluci în cadrul acestui eveniment. Prin intermediul unei suite de artiști muzicali de excepție, ne dorim să înnobilăm cu atât mai mult atmosfera, pentru a crea o experiență unică și câte se poate de armonioasă. Astfel, în cadrul vernisajului îi veți putea asculta pe Adriana Țidor, artistic liric în cadrul Operei Naționale Română Cluj-Napoca, Bianca Murariu – pianistă acompaniatoare în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și Ramon Vîga, solist instrumentist care, deși preferă smooth jazz-ul, cochetează și cu alte genuri înrudite acestuia, precum blues, funk și rock”, transmit reprezentanții conoscutei galerii clujene.

Printre artiștii a căror lucrări vor fi expuse în cadrul acestei expoziții, îi amintim pe Mircea Codrea, Vera Dan, Cristian Gheorghiță, Mădălina Dragoș, Vasile Tholvay, Ioan Bratiloveanu.
Expoziția coordonată de galeria de artă din Cluj Napoca este organizată în contextul în care, începând cu luna martie a anului trecut, restaurantul din cadrul Palatului Brukenthal Avrig, parte a Oranjeriei complexului, a devenit prima locație din țara noastră admisă în Historic Cafes Route, itinerar cultural oficial al Consiliului Europei, iar Arnold Gunter Klingeis, unul dintre administratorii acestui local, a fost învestit cu titlul onorific de ambasador pentru România al prestigioasei rețele.

Cluj Art este o galerie de artă privată din Cluj Napoca, inima Transilvaniei, care și-a propus să promoveze arta contemporană românească, atât în țară, cat și la nivel internațional.
Vernisajul expoziției „Armonii vizuale și sonore”, va avea loc duminică, 4 februarie 2024, începând cu ora 14.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel