fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJInternaţional Jazz in the Park Competition revine în Parcul Central din Cluj

Internaţional Jazz in the Park Competition revine în Parcul Central din Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Internaţional Jazz in the Park Competition revine în Parcul Central din Cluj-Napoca în perioada 5-7 iulie 2024, iar organizatorii anunţă că au început deja înscrierile.

„A şaptea ediţie Jazz in the Park Competition va avea loc în 5-7 iulie 2024, în Parcul Central din Cluj-Napoca. 12 trupe finaliste vor concura pentru marele premiu al competiţiei internaţionale. Artiştii se pot înscrie în prima fază a concursului începând de vineri, 26 ianuarie, până în 10 martie inclusiv. Cei care vor impresiona juriul vor cânta pe scena din Parcul Central în faţa a mii de oameni şi se vor bucura de o atmosferă de festival”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de organizatori.

Evenimentul organizat de Jazz in the Park va fi cu acces gratuit pentru public, iar valoarea totală a premiilor pentru câştigători depăşeşte 25.000 de euro.

Jazz in the Park Competition îşi propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea şi să le facă cunoscute.

„Competiţia este dedicată tuturor trupelor de jazz ai căror membri nu au împlinită vârsta de 35 de ani, pentru a încuraja descoperirea de tinere talente. Trupele trebuie să aibă o componenţă de minim 2 persoane, însă nu există o limită superioară. Sunt eligibile toate trupele care cântă Jazz, indiferent de subgenul abordat. Trupele nu trebuie să aibă compoziţii proprii, însă acest lucru este încurajat, existând şi un premiu special pentru cea mai bună compoziţie”, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Cele 12 trupe finaliste vor fi selectate ţinând cont de calitatea interpretării, originalitatea interpretării şi compatibilitatea muzicii artiştilor cu specificul unui festival open air şi vor fi anunţate în data de 1 aprilie. Înscrierile se fac online.

Fiecare zi a evenimentului se va încheia cu concerte susţinute de artişti – invitaţi speciali.

„Competiţia noastră are potenţialul de a ajunge una dintre cele mai importante şi prestigioase din Europa. Am reuşit să găsim echilibrul între seriozitatea şi respectul faţă de artiştii interpreţi, combinată cu spectaculozitatea şi efervescenţa pe care publicul o aşteaptă de la un festival. În general, majoritatea concursurilor au o audienţă preponderent de specialitate. La noi, însă, publicul este unul numeros; având mii de oameni prezenţi la concertele trupelor, oferindu-le astfel încurajare. Mai mult de atât, am creionat nişte premii care răspund clar nevoilor directe pe care le au artiştii la început de drum: resursă financiară şi expunere. Aşadar, avem în acest moment două festivaluri complementare, care ne ajută să avem o contribuţie completă la industria muzicală din care facem parte”, declară, citat în comunicat, preşedintele Jazz in the Park, Alin Vaida.

Premiile ediţiei 2024 sunt: Premiul 1: 5.000 de euro şi invitaţia de a susţine un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park în perioada 30 august -1 septembrie 2024; Premiul 2: 3.000 de euro; Premiul 3: 1.000 de euro; Premiul pentru cea mai bună formaţie românească din competiţie: 1.000 de euro; Premiul pentru cea mai valoroasă compoziţie: 500 de euro; Trei menţiuni pentru cei mai buni muzicieni: 500 de euro; Premiul publicului: echipamente muzicale oferite de partenerii competiţiei. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.