fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIESe scumpesc din nou combustibilii la pompă

Se scumpesc din nou combustibilii la pompă

Publicat în

spot_img
spot_img

OMV Petrom a scumpit vineri cu 4 bani pe litru atât benzina, cât și motorina. Aceasta este a patra scumpire din ultima săptămână, care va fi preluată imediat de către toate companiile de pe piață.

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a majorat vineri prețul carburanților, atât al benzinei cât și al motorinei, cu 4 bani pe litru, aceasta fiind a patra creștere de prețuri din ultima săptămână, în condițiile în care cotațiile țițeiului Brent se situează la cel mai înalt nivel al ultimei luni, scrie Profit.

Miercuri, compania scumpise benzina cu 4 bani/l, după ce luni ce luni mărise prețurile, atât la benzină, cât și la motorină, cu aceeași sumă. Vinerea trecută, OMV Petrom scumpise doar dieselul cu 4 bani/l.

În urma acestei decizi, benzina standard costa miercuri dimineață 6,70-6,77 lei/l în stațiile Petrom din capitală și 6,82-6,86 lei/l în cele OMV din capitală, iar combustibilul diesel de 7,20-7,23 lei/l, respectiv 7,28-7,31 lei/l.

Scumpiri semnificative de la 1 iulie 2024, impuse de guvern

Scumpirea de la 1 ianuarie prin creșterea accizelor nu este singura majorare fiscală a prețului carburanților, de la 1 iulie 2024 urmând o alta, mai importantă, cu alți 43 bani/l de benzină și 40 bani/l de motorină.

Raportate la prețurile de la finalul anului trecut, de aproximativ 6,5 lei la benzina standard și 7 lei la motorina standard, majorarea accizelor pe întreg anul 2024 va conduce la scumpirea carburanților cu peste 10%.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel