fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREMarcel Ciolacu, la Satu Mare: Haideţi să terminăm cu prostia că vreodată...

Marcel Ciolacu, la Satu Mare: Haideţi să terminăm cu prostia că vreodată Transilvania nu e pământ românesc

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Satu Mare, că trebuie să se revină la o normalitate a discursului public referitor la Transilvania, fiindcă atât România şi Ungaria sunt membre ale NATO şi Uniunii Europene şi că au acorduri semnate pentru eternitate.

„Sunt ferm convins că o să apară breaking news-uri: ‘Ciolacu a ţinut cu românii de etnie maghiară. Unde? Tocmai la Satu Mare!’ Sper să nu mai iasă breaking news-uri că am vândut Ardealul. Oameni buni, Transilvania e pământ românesc, facem parte din Uniunea Europeană şi Ungaria face parte din Uniunea Europeană. Suntem membri NATO şi noi şi Ungaria, avem acorduri semnate pentru eternitate de acum încolo. Haideţi să terminăm cu prostia că vreodată Transilvania nu e pământ românesc. Nu se poate întâmpla acest lucru cum nu mai putem, după 35 de ani de democraţie, să reîncălzim această ciorbă doar ca să ne învrăjbim. Şi după două luni de campanie să uităm că ne-am căsătorit o româncă de etnie maghiară sau cu un român de etnie maghiară şi că avem copii împreună, că ne vedem dimineaţa la cafea şi la prânz, la serviciu şi că trăim împreună”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că au trecut acele timpuri în care discursul despre Transilvania stârnea emoţii şi că viitorul în Europa arată altfel.

Premierul Ciolacu a subliniat că lucrurile au evoluat foarte mult şi că fiecare personaj public, prin politica pe care o duce, trebuie să dirijeze lucrurile spre normalitate. 

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel