fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘRisc maxim de avalanşă în Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului

Risc maxim de avalanşă în Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului

Publicat în

spot_img
spot_img

Salvamontiştii maramureşeni anunţă, sâmbătă după-amiază, că în Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului este risc maxim de producere a unor avalanşe, la altitudini mari.

Zăpada proaspătă, aşternută peste un strat mai vechi, nu face priză cu acesta, iar stratul de omăt nou depus se poate disloca uşor. Salvamont România precizează că există risc de avalanşă în toate masivele unde a nins recent, scrie News.ro.

Risc de avalanṣă în munţii Rodnei şi munţii Maramureşului, grad 4-5 (maxim) de la 1300 metri altitudine până în golul alpin. Părţile de munte cu expunere est, nord şi sud sunt extrem de încărcate datorită vântului şi căderilor masive de zăpadă. Acolo unde a încărcat şi vântul, la sondarea cu echipamentul din dotare grosimea stratului de zăpadă trece de 150 – 170 cm depozit. Sunt două straturi, cel de dedesubt care nu are nici un fel de priză cu baza iar cel de deasupra fiind încărcat de asemenea cu zăpadă proaspătă acumulată după ninsoarea de ieri şi azi, undeva la 10-20 cm” anunţă, sâmbătă, Salvamont Maramureş.

Salvatorii montani precizează că una dintre cauzele care pot duce la producerea unei avalanşe o reprezintă depozitele de zăpadă şi plăcile masive de vânt, cu instabilitate pe stratul median.

Serviciul Naţional Salvamont informează, într-o postare pe Facebook, că avertizări similare sunt valabile pentru toate masivele unde s-au înregistrat depuneri de zăpadă în ultimele zile.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel