fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘFinal de expoziție „Constantin Brâncuși” la Timișoara | Operele au fost admirate...

Final de expoziție „Constantin Brâncuși” la Timișoara | Operele au fost admirate de peste 130.000 de vizitatori

Publicat în

spot_img
spot_img

S-a încheiat unul dintre cele mai de succes evenimente culturale din România. Este vorba despre expoziția „Constantin Brâncuși” de la Timișoara. Inclusiv în ultima zi s-a stat la coadă la intrare.

În 4 luni, operele marelui sculptor au fost admirate de peste 130.000 de vizitatori. Duminică, unii dintre ei au avut parte de o surpriză: un tur ghidat chiar de Doina Lemny, curatorul expoziției.

Unii dintre cei care au venit în ultima zi a expoziției să vadă operele lui Constantin Brâncuși și-au luat bilet în urmă cu o lună. Au fost din nou și persoane care și-au încercat norocul la intrare. Pe parcursul celor 4 luni, peste 130.000 de vizitatori au reușit să admire operele lui Brâncuși. Au fost cu 50.000 mai multi decât se așteptau organizatorii.

În toamnă, Timișoara va găzdui încă un eveniment de avergură. Este vorba despre o expoziție cu lucrări ale lui Carravagio.

La închiderea oficială a expoziției Brâncuși a fost prezent și guvernatorul Băncii Naționale. Mugur Isărescu a anunțat lansarea unei monede omagiale din argint.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.