fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJCercetare penală in rem cu privire la acuzaţiile ce îl vizează pe...

Cercetare penală in rem cu privire la acuzaţiile ce îl vizează pe unul dintre fondatorii UNTOLD

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal in rem în cazul acuzaţiilor de agresiune sexuală ce îl vizează pe unul dintre fondatorii festivalului UNTOLD, Bogdan Buta, ulterior fiind schimbată încadrarea faptei.

În cursul zilei de luni, IPJ Cluj a venit cu precizări legate de informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului UNTOLD ar fi agresat sexual, în anul 2021, doi minori.

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie, cercetări din oficiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spaţiul public ar fi fost comisă. Precizăm faptul că, până în prezent, la nivelul Inspectoratului, nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informaţiile expuse în cursul acestei zile în spaţiul public”, informa IPJ Cluj.

Marţi, poliţiştii clujeni au anunţat că a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor.

„La data de 29 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele reclamate în spaţiul public, privind săvârşirea unor fapte de agresiune sexuală. Azi, 30 ianuarie, ca urmare a cercetărilor, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor. În cauză se administrează probatoriul pentru a se stabili întreaga situaţie de fapt”, precizează IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, la acest moment cercetările se efectuează ca urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor de investigaţii criminale.

”Activităţile sunt coordonate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar în baza cadrului procesual existent sunt desfăşurate activităţi de cercetare penală in rem. Au fost audiate două dintre persoanele implicate, în vârstă de 18 şi 19 ani din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi, urmând a fi realizate toate audierile, respectiv activităţile procedurale necesare pentru soluţionarea cauzei. Facem menţiunea că în cadrul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale”, se arată în informarea trimisă, marţi, de IPJ Cluj.

Bogdan Buta a reacţionat, arătând că îşi va căuta dreptatea în justiţie.

„Voi alege calea justiţiei ca singura formă de interacţiune cu aceşti infractori. Nu va mai exista nicio altă poziţie sau interacţiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta, potrivit unui comunicat.

Foto: Instagram/Bogdan Buta

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.