fbpx
0.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAExpoziție fotografică la Hunedoara

Expoziție fotografică la Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) organizează, miercuri, 31 ianuarie 2024, începând cu ora 18:00, la Galeria de Artă „Corvin” a Municipiului Hunedoara, vernisajul expoziției intitulate „FotoGrafic ART”. Expoziția prezintă publicului 50 de lucrări, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm), lucrări fotografice care reprezintă efortul profesionist al artiștilor hunedoreni de a susține fotografia la cel mai înalt nivel artistic.

Mișcarea fotografică hunedoreană se face tot mai auzită la nivel județean, național, dar și internațional, prin premiile și distincțiile obținute de fotografii hunedoreni. Într-o lume cu tendințe estetice globalizate, AAFH este prima asociație profesională care promovează arta fotografică și artiștii fotografi din regiune, considerând importantă definirea profilurilor unor artiști fotografi ce scot în evidență specificitatea locală.

Expoziția „FotoGrafic Art” prezintă publicului o diversitate stilistică a genurilor abordate, într-o varietate conceptuală ce are la bază dificila sarcină de a „distila” munca de teren, pentru a o transforma în imagine cu încărcătură emoțională. Evenimentul este o invitație la dialog, o pledoarie despre această realitate în continuă mișcare, o taină care se conectează la ceea ce am văzut și se transformă în semn grafic sub formă de artefact virtual. Realismul se întoarce la forme care demonstrează modificarea conștiinței, celebrând natura, corpul uman, tradiția, religia etc, alături de reflectări ce stau sub semnul deconstrucției controlate a imaginii. Fotografia este o îndeletnicire bazată pe tehnologie. Cu toate acestea imaginile artistice sunt mult mai puțin legate, decât am crede, de schimbările tehnologice, magia acestora constând în conținutul grafic și a modului diferit în care privim fotografia ca artă. Intenția noastră este de a face înțeles fenomenul artistic fotografic contemporan, care stă sub semnul diversității într-un dialog cu prezentul, cu trecutul sau al atitudinilor experimentale de abordare a realității.

Expun: Francisc Németh, Vasile Sârb, Nicolae Oprea, Octavian Simion, Cătălin Mătăsaru, Călin Corpaciu, Alexandru Popa, Horea Preja, Marius Isfan, Alexandru Corici, Andrei Rosetti, Adrian Stoica, Daniel I. Iancu, Traian Urieș, Mihai Panaitescu, Iulian Solda, Grigore Roibu, Edwina Kasler, Radu Muntean, Cristian Rus, Adrian Sopincean, Marius Țăruși, Ioan Todor, Cristian Resiga, Sebastian Vasiu, Răzvan Boghici, Gabriel Pădurean.
Invitați: Dan Bera, Constantin „Pilu” Găină
Curatori: Grigore Roibu și Daniel I. Iancu

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, al Centrului Cultural „Corviniana”, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel