fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂA demisionat preşedintele UDMR Mureş

A demisionat preşedintele UDMR Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, şi-a anunţat miercuri demisia din funcţie, arătând că, având şi calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, nu va putea îndeplini ambele roluri în perspectiva campaniilor electorale care urmează, iar interesul Uniunii este acela de a câştiga alegerile.

„Cheia succesului este să începem campania în forţă. Şi în fruntea organizaţiei judeţene, preşedintele organizaţiei judeţene Mureş a UDMR trebuie să fie în perioada următoare un bun coordonator de echipă, în timp ce preşedintele Consiliul Judeţean Mureş are obligaţia şi în această perioadă să conducă o instituţie şi un judeţ în aşa fel încât cetăţenii acestuia să beneficieze de toate oportunităţile de dezvoltare. Ambele roluri nu pot fi îndeplinite în mod corespunzător de aceeaşi persoană, motiv pentru care am decis să renunţ la mandatul meu de preşedinte în favoarea organizaţiei, oferind posibilitatea UDMR-ului să desemneze o altă persoană cu rol de coordonator la începutul acestui an plin de provocări. Dacă vrem să câştigăm, trebuie să împărţim munca. La conducerea Consiliul Judeţean Mureş trebuie să ne axăm în continuare pe dezvoltare a judeţului, iar la organizaţia judeţeană (a UDMR – n.r.) este necesar să avem ca şi principal scop o campanie reuşită”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Peter Ferenc.

El a arătat că cele două funcţii, de lider al UDMR Mureş şi de preşedinte al CJ Mureş, necesită două persoane.

„Avem nevoie de o persoană în fruntea organizaţiei care să se concentreze pe deplin pe consolidarea organizaţiei noastre, pe coordonarea campaniei şi mobilizarea electoratului. Voi continua să îmi folosesc experienţa şi cunoştinţele pentru a ajuta organizaţia, dar acum este momentul să aducem un nou impuls şi noi metode pentru succesul comunităţii maghiare în judeţul Mureş. Dacă uniunea noastră mă va sprijini şi dacă vom obţine încrederea electoratului nostru, aş dori să îmi continui activitatea în fruntea Consiliului Judeţean Mureş. Suntem o echipă, iar o echipă puternică poate să câştige, poate să câştige acest aceste alegeri, deci consider că vom câştiga din nou”, a mai spus Peter Ferenc.

Politicianul consideră că va fi un an electoral lung şi intensiv şi că UDMR doreşte să câştige în judeţul Mureş, întrucât această organizaţie judeţeană este cea mai mare organizaţie a formaţiunii politice.

„Vrem să câştigăm, să avem o voce puternică în Parlamentul European, să avem o reprezentare puternică la nivelul autorităţilor locale şi în Parlamentul României, iar după aceea trebuie să avem posibilitatea de a reveni la guvernare. Avem nevoie de o organizaţie puternică, de organizare eficientă a muncii şi de toţi oamenii care vor să lucreze în acest sens. Este necesar să facem tot ce putem în fiecare funcţie în care ne aflăm şi, totodată, să ne întărim poziţiile. Acum vom avea nevoie de mai mulţi oameni dedicaţi şi responsabili în acelaşi loc”, a precizat Peter Ferenc.

Interimatul va fi asigurat de preşedintele executiv al UDMR Mureş, Csibi Attila.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

Iohannis, secretar general al NATO – rezultatul unei strategii premeditate și coordonate

Încă din 2021, se vorbește despre o posibilă candidatură a președintelui Iohannis la funcția de secretar general al Alianței, lucru ce confirmă o rațiune strategică ce sprijină această decizie. Nu lansează nimeni în spațiul public astfel de informații, ce au fost ulterior perpetuate în 2022 și 2023 fără să aibă un fundament.