fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUPentru atragerea turiștilor, judeţul Sibiu intenţionează să obţină certificarea Green Destination

Pentru atragerea turiștilor, judeţul Sibiu intenţionează să obţină certificarea Green Destination

Publicat în

spot_img
spot_img

Judeţul Sibiu intenţionează să obţină certificarea Green Destination, pentru a atrage şi mai mulţi turişti, dar mai ales vizitatori care apreciază turismul durabil, a anunţat miercuri Asociaţia Judeţeană de Turism (AJT), printr-un comunicat de presă.

„Destinaţia Judeţul Sibiu este de altfel prima destinaţie regională din ţară cu o destinaţie locală, Colinele Transilvaniei, 11 unităţi de cazare şi 5 programe turistice de echitaţie certificate ecologic cu standardul Eco-Romania. Alte 2 unităţi de cazare sunt în proces de obţinere a etichetei ecologice europene (EU Ecolabel). Parcurgem astfel paşii necesari pentru a avea masa critică de servicii certificate, astfel încât destinaţia Judeţul Sibiu să poată aplica pentru certificarea Green Destination. Acest standard de certificare recunoaşte eforturile tuturor actorilor locali de a dezvolta infrastructura de vizitare şi de a practica un turism durabil”, se precizează în comunicatul de presă.

Destinaţia Sibiu a fost promovată la standul României de la Fitur Madrid în perioada 24-28 ianuarie 2024. „Cu 152 de ţări prezente cu spaţii de expunere şi 250.000 de vizitatori, ediţia 44 a acestui târg a înregistrat cifre record de participare”, susţine AJT Sibiu.

„Transilvania şi natura sălbatică sunt teme magnet pentru călătorii spanioli. Zilele cu public au atras un număr impresionant de vizitatori interesaţi să călătorească anul acesta în Transilvania. Cei mai mulţi au fost cupluri active şi familii cu copii care aleg vacanţe în România, întrucât primesc recomandări de la prietenii şi vecinii români. România este o destinaţie puţin cunoscută pentru marea majoritate, dar teme precum Dracula, oraşe şi cetăţi din Transilvania, natură sălbatică şi trasee de drumeţie din Carpaţi sunt motivaţii puternice pentru călătorii. Pornind de la aceste repere, îşi doresc să-şi personalizeze vacanţele adăugând atracţii mai puţin cunoscute, vizite rurale, gastronomie locală, evenimente culturale, activităţi cu copiii. Informaţiile despre conectivitate aeriană şi siguranţa destinaţiei au fost frecvent abordate în discuţiile de la stand”, menţionează sursa citată.

Spaniolii doresc un program diversificat, preferă combinaţia de experienţe urbane şi rurale, descoperiri culturale şi plimbări în natură, însoţite de momente de relaxare şi socializare. „Preferă să călătorească în afara sezonului cald şi în zone neaglomerate. Toate aceste preferinţe fac din Judeţul Sibiu destinaţia perfectă de călătorie, sub umbrela mai largă a regiunii Transilvania. Piaţa spaniolă reprezintă a treia piaţă strategică pentru Destinaţia Judeţul Sibiu, după Germania şi Marea Britanie. În anul 2023, numărul turiştilor spanioli a înregistrat o creştere de 19%, conform datelor colectate de Centrul de Informare Turistică Sibiu”, arată AJT Sibiu.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.