fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTVictorie pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup în faţa deţinătoarei trofeului

Victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup în faţa deţinătoarei trofeului

Publicat în

spot_img
spot_img

U-BT Cluj-Napoca a reuşit o victorie istorică în faţa echipei spaniole Dreamland Gran Canaria, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 113-111 (20-37, 34-20, 23-16, 21-25, 15-13), după prelungiri, miercuri seara, la Las Palmas, în penultima etapă din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

”U” s-a impus dramatic, graţie unui coş marcat de Emanuel Căţe în penultima secundă a prelungirilor.

Meciul a fost unul spectaculos, cu multe răsturnări de scor pe final, cu ratări de aruncări libere şi reuşite de trei puncte, formaţia clujeană reuşind să câştige deşi gazdele au revenit de mai multe ori.

Dreamland Gran Canaria a început excelent jocul, dar ”U” a reuşit să recupereze un pasiv de 19 puncte existent la un moment dat, deşi nu a putut conta pe jucători importanţi precum cubanezul Karel Guzman (microleziune fibrilară) sau americanul DJ Seeley (tendinopatie la genunchi).

Echipa antrenată de Mihai Silvăşan a avut nu mai puţin de patru jucători cu peste 20 de puncte marcate în acest meci: Jarell Eddie, 24 puncte, 5 recuperări, Emanuel Căţe, 23 p, 10 rec, 3 pase decisive, Patrick Richard, 23 p, 4 rec, 6 pd, Bryce Jones, 21 p, 5 pd.

Nicolas Brussino a fost cel mai bun de la iberici, cu 30 p, 4 rec, 4 pd. Evoluţii bune au avut şi Andrew Albicy, 20 p, 7 pd, sau AJ Slaughter, 11 p, 3 rec, 5 pd.

În celelalte partidei ale penultimei etape, marţi, 7bet-Lietkabelis Panevezys a dispus de Slask Wroclaw cu 91-75, iar miercuri, Mincidelice JL Bourg-en-Bresse a învins-o în deplasare pe Turk Telekom Ankara cu 68-64, ratiopharm Ulm a cedat pe teren propriu în faţa echipei elene Aris Midea Salonic cu 66-86, iar Buducnost VOLI Podgorica a trecut de Dolomiti Energia Trento, cu 97-78, în deplasare.

Cu victoria din Spania, echipa clujeană a urcat pe locul al doilea, iar dacă se va impune în ultima etapă se va califica direct în sferturile de finală ale competiţiei.

”U” va juca ultimul meci pe 7 februarie, tot în deplasare, cu 7bet-Lietkabelis Panevezys, în timp ce Dreamland Gran Canaria va juca în deplasare cu Buducnost VOLI Podgorica.

Clasament
1. Mincidelice JL Bourg-en-Bresse 14 victorii-3 înfrângeri
2. U-BT Cluj-Napoca 13-4
3. Dreamland Gran Canaria 12-5
4. ratiopharm Ulm 9-8
5. Aris Midea Salonic 8-9
6. Turk Telekom Ankara 7-10
7. Buducnost VOLI Podgorica 7-10
8. Dolomiti Energia Trento 7-10
9. 7bet-Lietkabelis Panevezys 6-11
10. Slask Wroclaw 2-15

Primele două clasate din fiecare grupă să califică direct în sferturile de finală, iar formaţiile aflate pe locurile 3-6 merg în optimi.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.