fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARADouă eleve din Hațeg au luat-o la bătaie pe o colegă; conflictul...

Două eleve din Hațeg au luat-o la bătaie pe o colegă; conflictul a degenerat

Publicat în

spot_img
spot_img

Două eleve cu vârstele de 16 şi 17 ani, din oraşul Haţeg, au luat-o la bătaie, pe stradă, pe o colegă de 17 ani, pe care au lovit-o cu pumnii şi picioarele, ulterior în conflict intervenind şi sora victimei, care le-a agresat, la rândul ei, pe primele fete, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Din datele preliminare ale anchetei poliţiştilor, unul dintre motivele care ar fi dus la declanşarea spontană a conflictului de pe stradă ar putea fi faptul că microbuzul cu care elevele fac naveta la şcoală ar fi întârziat din cauza uneia dintre fete.

Potrivit cercetărilor, conflictul a izbucnit pe o stradă din apropierea şcolii în care învaţă cele trei adolescente şi apoi a continuat în incinta unităţii de învăţământ, iar ulterior pe o altă stradă din oraş.

La început, cele două fete de 16 şi 17 ani au lovit-o cu pumnii şi picioarele pe eleva de 17 ani, chiar înainte de a începe ziua de şcoală. Zece minute mai târziu, minora agresată şi-a contactat sora, în vârstă de 23 de ani, cerându-i ajutorul. Tânăra de 23 de ani a venit şi a intrat într-o sală de clasă, unde a agresat-o pe una dintre fetele care i-ar fi lovit sora.

Puţin mai târziu, cele două surori s-au întâlnit pe stradă şi cu o fată de 16 ani, care ar fi participat la agresiunea iniţială, precum şi cu o prietenă a acesteia, ambele fiind lovite cu pumnii şi picioarele.

„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, cercetările urmând a stabili circumstanţele comiterii faptei şi participaţia concretă a fiecărei persoane bănuite”, a precizat IPJ Hunedoara.

Poliţiştii menţionează că şcoala la care au avut loc actele de violenţă a fost verificată periodic de către structurile de ordine şi siguranţă publică ale Poliţiei şi Jandarmeriei, fiind desfăşurate activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona adiacentă unităţii de învăţământ. Ultima menţiune din registrul destinat siguranţei şcolare a fost înregistrată pe 30 ianuarie, dată la care poliţiştii din cadrul Poliţiei Haţeg au desfăşurat o acţiune preventivă cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţă în Şcoală.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel