fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITALucrările de consolidare a internatului de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete...

Lucrările de consolidare a internatului de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit, continuă sub supravegherea procurorului de caz

Publicat în

spot_img
spot_img

Consolidarea clădirii internatului Liceului „Tamási Aron”, de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit în luna decembrie, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, continuă, unele lucrări fiind efectuate sub supravegherea procurorului de caz.

Instituţia Prefectului Harghita a informat că joi a avut loc şedinţa de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” din Odorheiu Secuiesc, instituţiile componente oferind date suplimentare despre activităţile desfăşurate în ultima perioadă.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat comisia asupra faptului că în această săptămână se finalizează degajarea incintei de moloz, până la cota 0, în zona în care s-a produs prăbuşirea. Se va continua degajarea molozului, sub cota 0, din zona în care s-a produs prăbuşirea, lucrare care se va efectua sub supravegherea procurorului de caz. S-au finalizat lucrările de dezafectare a acoperişului rămas suspendat şi de consolidare interioară în internat, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă lucrările de consolidare exterioară”, se precizează în comunicatul transmis vineri de Instituţia Prefectului.

Totodată se precizează că din clădirea internatului au fost recuperate bunurile personale ale elevilor şi au fost restituite acestora.

Potrivit sursei citate, „Consiliul Judeţean Harghita, în limita atribuţiilor legale, prin Direcţia Arhitect Şef, continuă efectuarea controlului cu privire la modul în care au fost eliberate autorizaţiile de construire de către Primăria Odorheiu Secuiesc”, urmând ca în decursul săptămânii viitoare să fie emis un raport detaliat.

„În continuare, instituţiile membre în comisie vor asigura monitorizarea activităţilor de punere în siguranţă a imobilului în care a funcţionat internatul Liceului Teoretic ‘Tamási Aron’ Odorheiu Secuiesc”, se mai arată în comunicatul Prefecturii. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

Formarea duală și dezvoltarea campusului din Toplița-Ciuc, cu un pas mai aproape de implementare

Miercurea-Ciuc se pregătește pentru un pas uriaș – împreună cu partenerii săi – pentru îmbunătățirea calității învățământului dual și pentru dezvoltarea centrului școlar din Toplița-Ciuc: un proiect de 121 milioane de lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a dispus efectuarea unei inspecţii generale în legătură cu internatul prăbuşit din Odorheiu Secuiesc

Raportul Corpului de Control al Ministerului Educaţiei a fost finalizat, iar în acesta se solicită întocmirea unui raport semestrial privind toate activităţile desfăşurate în instituţia de învăţământ, respectiv se dispune efectuarea unei inspecţii generale.