fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADProtecția Consumatorului a amendat Selgros Arad, pentru că vindea produse cu gramaj...

Protecția Consumatorului a amendat Selgros Arad, pentru că vindea produse cu gramaj mai mic decât cel declarat pe ambalaj

Publicat în

spot_img
spot_img

Cinci amenzi şi un avertisment au fost date de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor Arad supermarketului Selgros Cash&Cary din oraş, unde au fost găsite produse cu gramaj mai mic decât cel declarat pe ambalaj, produse neconforme, dar şi probleme de igienă şi curăţenie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad, cele cinci amenzi însumează 68.000 de lei, însă au fost luate şi ale măsuri, între care oprirea definitivă de la comercializare a unor produse sau „încetarea practicilor comerciale incorecte”.

Instituţia transmite că în supermarket se vindeau produse alimentare care nu se încadrau în cantitatea netă declarată pe ambalaj, iar alte produse aveau „caracteristici calitative neconforme – ambalaje devidate, arsuri de frig şi gheaţă în exces pe produs, consistenţă moale nespecifică la legume şi fructe, pete maronii pe suprafaţă, deshidratare”.

Comisarii arată că au mai descoperit că peştele era depozitat în camera de decongelare fără a avea elemente de identificare şi caracterizare, magazinul nu respecta condiţiile igienico-sanitare în sala de tranşare a peştelui, iar unele echipamente şi instalaţii, între care frigidere, nu erau igienizate corespunzător.

„În zona de rotiserie nu se folosesc produse şi proceduri sigure, nu se respectă temperatura de expunere a preparatelor rotisate, şi anume 60 grade Celsius”, se mai arată în comunicat.

Comisarii urmează să verifice dacă toate problemele constatate au fost rezolvate în urma măsurilor dispuse. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Contre între CJ Arad și Primăria Lipova, după prăbușirea parțială a zidurilor Cetăţii Şoimoş

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad i-au cerut ministrului Culturii, Raluca Turcan, sprijin pentru salvarea Cetăţii Şoimoş, care s-a prăbuşit parţial, fiind obţinut acordul în vederea includerii pe lista obiectivelor de patrimoniu pentru salvarea cărora se acordă finanţare.