fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORSpectacole studio, în februarie, la Teatrul „Szigligeti” din Oradea

Spectacole studio, în februarie, la Teatrul „Szigligeti” din Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

În cursul lunii februarie, trupele Teatrului „Szigligeti” din Oradea așteaptă spectatorii cu patru spectacole la Sala Transilvania.

            În 7 februarie de la ora 19:00 are loc reprezentația spectacolului „Beznă de mină”, amânat în ianuarie din motive medicale. Ce de-a doua parte a „Trilogiei minelor” de Székely Csaba a fost montată de Hunyadi István și  prezentată în premieră în 2018. „Beznă de mină” prezintă, cu o sinceritate crudă, dar și cu un umor excepţional, tabloul unei comunități imaginare din Secuime: decorul cunoscut din „Floare de mină” este animat de personajele tipice ale luptelor electorale. Recomandat persoanelor cu vârste peste 14 ani. Titrat în limba română.

            În 15 februarie de la ora 17:00 Sala Transilvani găzduiește o nouă reprezentație a spectacolului de teatru fizic al Ansamblului Nagyvárad, „Le Schmürz”. Producția non-verbală bazată pe drama lui Boris Vian și regizată de Györfi Csaba prezintă povestea unei familii disperate în încercarea de a scăpa de o amenințare necunoscută care întruchipează cele mai ascunse temeri și secrete ale membrilor. Câștigătorul premiului pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” din Baia Mare. Recomandat persoanelor cu vârste peste 14 ani.

            În 17 februarie de la ora 17:00 Trupa Szigligeti prezintă comedia „Jocuri în castel” de marele scriitor maghiar Molnár Ferenc. În spectacol, doi dramaturgi, Turai și Gál, află de o relație amoroasă care ar putea cauza mari probleme dacă ar ieși la iveală, așadar, în interesul prietenului lor, compozitorului Ádám, cei doi sunt nevoiți să-și folosească talentul de povestitor pentru a aplana scandalul care e pe cale să izbucnească. Titrat în limba română.

            În 18 februarie de la ora 17:00 Trupa Szigligeti joacă spectacolul „Eu, gângania – Cabaret Kafka”, o adaptare scenică realizată de scriitorul Kárpári Péter după nuvela „Metamorfoza” de Franz Kafka și regizată de Kovács D. Dániel. Ca și în opera literară care stă la baza spectacolului, gângania din titlu este Gregor Samsa – lucrurile însă sunt mult mai complicate. Recomandat persoanelor cu vârste peste 14 ani. Titrat în limba română.

            Biletelese găsesc la agenția Teatrului Szigligeti, respectiv online, pe https://szigligeti.biletmaster.ro/.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

O pianistă din Ucraina, invitata Filarmonicii orădene în concertul „Armonii excepţionale”

Pianista Anna Fedorova, din Ucraina, va fi invitata Filarmonicii orădene în concertul săptămânal de joi, intitulat "Armonii excepţionale", ce va avea loc sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, în sala de concerte Enescu-Bartok.