fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORÎncă un cămin studențesc și o nouă cantină în campusul Universității din...

Încă un cămin studențesc și o nouă cantină în campusul Universității din Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul României a făcut publică lista celor 20 de proiecte ce urmează a fi finanțate în cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I17 – „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”. Printre proiectele aprobate de executiv și susținute cu bani din partea Uniunii Europene se numără și cel intitulat, „Campus pentru studenți – cămin și cantină la Universitatea din Oradea”. În curând, studenții orădeni vor putea beneficia de încă un cămin studențesc și de o nouă cantină. Ambele construcții vor fi ridicate în campusul central al Universității din Oradea.

Cantina urmează să fie amplasată în apropierea terenului de fotbal și a sălii de sport a universității. Ea va avea 425 de locuri, 265 în interior și 160 pe terasă. „Era nevoie de această investiție deoarece, în această zonă a campusului central, vor fi date în folosință peste 1.600 de locuri de cazare”, explică rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

Noul cămin va fi construit în vecinătatea bibliotecii Universității din Oradea, urmând să aibă parter și patru etaje. Vor fi, în total, 79 de camere, din care două destinate cazării persoanelor cu dizabilități. Imobilul urmează să ofere studenților acces la oficii și săli de studiu.

„Grație acestui proiect, finanțat cu 39.269.829 lei, Universitatea din Oradea este cu încă un pas mai aproape de ambițiosul ei obiectiv, acela de a avea cazați doar câte doi studenți în fiecare cameră din căminele noastre”, a mai declarat prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul universității orădene.

Proiectul, susținut prin PNNR, va ridica la șase numărul căminelor studențești de care dispune Universitatea din Oradea. Alte două facilități de cazare, finanțate de administrația locală, fiind acum foarte aproape de faza finală a construcției, urmând să se adauge, în viitorul imediat, celor trei cămine aflate deja în funcțiune.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

O pianistă din Ucraina, invitata Filarmonicii orădene în concertul „Armonii excepţionale”

Pianista Anna Fedorova, din Ucraina, va fi invitata Filarmonicii orădene în concertul săptămânal de joi, intitulat "Armonii excepţionale", ce va avea loc sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, în sala de concerte Enescu-Bartok.