fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREZeci de echipe se întrec astăzi la concursul de tăiat porci de...

Zeci de echipe se întrec astăzi la concursul de tăiat porci de la Căpleni

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a unsprezecea ediție a concursului de tăiat porci de la Căpleni, din județul Satu Mare, are loc astăzi, aducând alături nu mai puțin de 39 de echipe. Concursul este organizat de UDMR și atrage an de an tot mai mulți concurenți, dar și pe pofticioșii care abia așteaptă să guste din preparatele pregătite.

Fiecărei echipă care concurează i-a fost alocat un porc cu greutatea între 110 și 130 de kilograme, conform cerințelor lor, iar la fața locului se vor efectua și testele obligatorii pentru trichineloză. Organizatorii spun că cei care concurează o pot face la mai multe categorii, printre care amintim: cel mai bun toroș, cel mai bun sângerete, cel mai bun caltaboş, cel mai bun cârnat, cel mai lung caltaboş şi/sau cârnat, dar și cea mai bună pălincă și cel mai bun vin.

Premiile echipelor câștigătoare constau în sculpturi în lemn fabricate la fața locului de artiști, iar jurizarea întregului concurs este făcută de bucătari cu mare experiență, aleși pe sprânceană de către organizatori.

Foto: Facebook, Pataki Csaba

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel