fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘSatele din zona Lăpuşului vor fi repuse pe harta turismului prin modernizarea...

Satele din zona Lăpuşului vor fi repuse pe harta turismului prin modernizarea infrastructurii rutiere

Publicat în

spot_img
spot_img

Drumul Judeţean (DJ) 109 Cavnic-Băiuţ- Lăpuş-Rogoz urmează a fi modernizat pentru a repune în valoare o zonă turistică montană mai puţin cunoscută a judeţului, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

„E unul dintre drumurile judeţene cunoscute de iubitorii turismului de aventură, însă e cunoscut şi ca un drum scurt care nu obligă la ocolire pentru a ajunge în satele şi comunele din zona Lăpuşului, îndeosebi în localităţile situate la poalele Munţilor Ţibleş. Încercăm să repunem în valoare o zonă turistică foarte apreciată de cunoscătorii în domeniu, însă mai puţin ştiută de cei care ajung pentru prima dată în Maramureş. (…) Intenţia noastră e să înglobăm în circuitul turistic zone, locuri, vestigii sau localităţi rurale pitoreşti care ajung să fie descoperite întâmplător, însă, aceste zone sunt bogate în ceea ce am putea numi Maramureşul arhaic, vechi şi plin de farmec”, a spus Ionel Bogdan.

Conform acestuia, lucrările de modernizare a DJ 109 vor demara la finele lunii martie. Drumul traversează şi localitatea Băiuţ, unde urmează să fie dată în funcţiune o rezervaţie naturală de zimbri.

De asemenea, în vecinătatea oraşului Târgu Lăpuş, CJ Maramureş finanţează construcţia primului parc industrial inteligent din zonă şi în localitatea Lăpuş opt gospodării tradiţionale vor fi recuperate, reabilitate şi introduse circuitul turistic local. 

Sursa: Agerpres

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel