fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEAVântul puternic a făcut prăpăd în judeţele Sibiu, Cluj şi Hunedoara

Vântul puternic a făcut prăpăd în judeţele Sibiu, Cluj şi Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Pompierii din judeţele Sibiu, Cluj şi Hunedoara au intervenit, luni, pentru îndepărtarea mai multor arbori doborâţi de vânt peste fire electrice sau peste autoturisme şi a unor acoperişuri smulse de rafalele puternice.

În judeţul Sibiu, pompierii intervin, luni după-amiază, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu pentru a îndepărta un panou publicitar căzut din cauza vântului, în apropierea Facultăţii de Drept. Nu sunt înregistrate victime. Tot pe Calea Dumbrăvii, la intersecţia cu strada Mărăşeşti, se intervine după ce a fost semnalat pericolul de desprindere a acoperişului unei case, a transmis ISU Sibiu.

În cursul nopţii de duminică spre luni, pompierii sibieni au intervenit la intersecţia strazilor Oituz cu Aleea Buia pentru îndepărtarea unui gard care împrejmuia un şantier, panourile blocând accesul pe Aleea Buia. De asemenea, dimineaţa s-a intervenit în Piaţa Unirii cu o autospeciala de stingere şi o autoscara pentru îndepărtarea unor elemente de faţadă instabile.

Totodată, a fost îndepărtat material lemnos de la un balcon pe o suprafaţa de 50 de mp. 

Intervenţii au loc şi în judeţul Hunedoara. Astfel, pompierii intervin în municipiul Deva, pe strada Moţilor, unde un arbore a căzut peste cablurile de curent electric, în localitatea Câmpu lui Neag, unde un brad căzut a rupt firele de curent electric, în localitatea Vulcan, unde un arbore a căzut peste un autoturism parcat în vecinătatea unui parc.  Din primele informaţii, în autoturism nu se aflau persoane.

Potrivit ISU Hunedoara, în localitatea Lupeni, bucăţi din acoperişul unui bloc dislocate de rafalele de vânt au căzut peste acoperişul unui alt bloc din apropiere. La acest caz pompierii intervin cu două autospeciale, autoscara mecanică şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Nu au fost raportate victime. 

De asemenea, un copac a căzut, luni, pe DN 13A Miercurea Ciuc-Praid, la ieşire din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers. Nu sunt persoane rănite, ori autovehicule avariate, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

În Cluj, un brad a fost doborât lângă un bloc de pe strada Anina, iar un alt copac peste mai multe autoturisme.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel